Takip Et

Yeni Sağlık Bakanı Çine'nin eniştesi

Aslen Rizeli olan ve 1966 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin 53. Sağlık Bakanı olarak atandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1990 yılında mezun olan Memişoğlu, aynı fakültede eğitim gören Çineli Aslı Memişoğlu ile evli.

Prof. Dr. Memişoğlu, 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığını tamamladı. Kariyerine SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak devam eden Memişoğlu, 2000-2002 yılları arasında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Başasistanlık yaptı.

2002 yılı sonunda PTT Hastanesi'ne Başhekim olarak atanan Memişoğlu, 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti, 2016 yılında ise Genel Cerrahi Profesörü unvanını kazandı. 2002-2012 yılları arasında Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim olarak görev yaptı. 2012 yılında İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı, 2014-2016 yılları arasında aynı birliğin Genel Sekreteri olarak çalıştı. 2016 yılında İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve eşi Aslı Memişoğlu'nun üç çocuğu bulunuyor. Memişoğlu'nun, sağlık sektöründeki tecrübesiyle Türkiye'nin sağlık politikalarına önemli katkılar sağlaması bekleniyor. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.