Takip Et

CHP'li Bülbül, bakana Aydın Lisesi’ni sordu

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, depreme dayanıksız olduğu belirlenen Aydın Lisesi'nin durumunu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sordu. Bakanlık, 2020 yılında binanın yıkımına karar verildiğini ve yeni binanın inşaatına başlandığını belirtmesine rağmen, binanın halen yıkılmadığını ve eğitim-öğretimin devam ettiğini ortaya çıkaran Bülbül, duruma sert tepki gösterdi.

"VALİLİK VE BAKANLIK GERÇEKLERİ SAKLIYOR"

Bülbül, Bakanlık tarafından verilen yanıtta Aydın Lisesi'nin deprem güvenliği ile ilgili taleplerin 2020 yılında değerlendirildiğini, yıkım kararının alındığını ve inşaatın başladığını belirtti. Ancak gerçekte, binanın hala ayakta olduğunu ve eğitim-öğretimin devam ettiğini söyleyen Bülbül, “Valilik, Bakanlığa yalan bilgi veriyor, Bakanlık da bu yalanı bize iletiyor. Yüzlerce öğrenci, öğretmen ve personelin canı tehlikeye atılıyor,” dedi.

"YÜZLERCE KİŞİNİN CANI TEHLİKEDE"

Aydın Lisesi'nin 34 yıldır aynı binada faaliyet gösterdiğini ve binanın depreme dayanıksız olduğunun net bir şekilde ortada olduğunu belirten Bülbül, lise personelinin yaptığı başvuruların dört yıl boyunca yanıtsız bırakıldığını ifade etti. Bülbül, “Aydın gibi birinci derece deprem kuşağında bulunan bir bölgede, depreme dayanıksız okullarda eğitim-öğretim devam ediyor. Bu kabul edilemez,” dedi.

"AKLINIZI BAŞINIZA ALIN"

Bakanlığı sorumsuz davranmakla suçlayan Bülbül, “Depreme dayanıksız okullar konusunda şeffaflıktan uzak bir tavır sergileyen Bakanlık, yıkım ve inşaat çalışmalarının başlatıldığını iddia ederek gerçeği örtbas etmeye çalışıyor. Aklınızı başınıza alın. Bu yalanlar, yurttaşlarımızın canına mal olabilir,” dedi.

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

Depreme dayanıksız okulları gündemde tutmaya devam edeceğini söyleyen Bülbül, “Bu konunun peşini bırakmayacağım. İktidarın göz yumduğu ihmaller sonucunda hiçbir yurttaşımızın burnunun bile kanamasına izin vermeyeceğim,” diyerek sözlerini tamamladı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.