Takip Et
  • 1 Ekim 2024, Salı 17:44

“Tozdan renk değiştirdik”

Aydın Efeler İlçesi Adnan Menderes Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, taş döşemesi yapılmayan yoldan dolayı hem kendilerinin hem de yetiştirdikleri ürünlerin renk değiştirdiklerini ifade etti.

Muğla Bulvarı Küme Evleri Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, yollarının ilgisizliğinden yakındı. Defalarca yetkililere iletmelerine rağmen yollarının yapılmadığını belirten sokak sakinleri, yazın tozdan kış aylarında ise çamur içerisinde olduklarını belirtti.

“OKUL SERVİSLERİ YOL BOZUK OLDUĞU İÇİN SOKAĞA GİRMİYOR”

Yolun tozundan dolayı bitkilerin ve kendilerinin renk değiştirdiklerini dile getiren Hüseyin Balıkçı, bu nedenle mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. Öğrenci servislerinin sokağa girmediğini söyleyen Hüseyin Balıkçı, “Bu sokakla ilgili en büyük sorunumuz, toz. Kışın çamur, yazın tozdan dolayı çok büyük sorun yaşıyoruz. Bu sorunun bir şekilde çözülmesini istiyoruz. Oturduğumuz evler tozdan görünmüyor. Yetiştirdiğimiz mahsuller toz sebebiyle büyük zarar görüyor ve renk değiştirmiş durumdalar. Sokak üzerinde toplam 12-13 ev var ama herkes bu sorundan şikayetçi. Çocuklarımız okula giderken sorun yaşıyor, çünkü okul servisleri yol bozuk olduğu için sokağa girmiyor. Kış aylarında çamurda daha büyük zorluklar yaşıyoruz, yazın ise tozdan dolayı kapımızı penceremizi açamıyoruz, dışarıya çamaşırlarımızı seremiyoruz. Bu konudan çok mağduruz, yetkililerden bir an önce çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

“YETKİLİLERİMİZİ UTANDIRMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Burada yaşayan kişilerin ekonomiye destek olmak amacıyla üretim yapmaya çalıştığını dile getiren İbrahim Özgeçen de, “Benim çocuklarım burada oturuyor. Amaçları sadece üretim yapmak. Bu çağda yaşanan bu sorunun yetkililerimizi utandırması gerektiğini düşünüyorum. Halkın sorununa çözüm üretilmesi lazım. Görüldüğü gibi meyve ağaçları da diğer mahsullerde tozdan renk değiştirmiş durumda. Çünkü bu yol sürekli kullanılıyor. Araç geçmese de rüzgardan dolayı aşırı toz kalkıyor ve bu da yaşamı zorlaştırıyor” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.