Takip Et
  • 22 Eylül 2024, Pazar 09:40

Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Darıca'da gerçekleştirildi

Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Darıca da Yapıldı

Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu'nun (TSSF) 2024 faaliyet programında yer alan Kulüpler Arası ve Bireysel Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde düzenlendi. Şampiyonaya, Türkiye’nin farklı illerinden 112 erkek ve 8 kadın sporcu olmak üzere toplam 28 kulüp katıldı.

Darıca Liman bölgesinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başlayan şampiyonaya, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, TSSF yetkilileri, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilileri, sporcular ve kulüp yöneticileri katılım sağladı.

Tertip komitesince belirlenen tür ve gramajdaki balıkların avlandığı yarışmada, sporcular aynı zamanda Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı'na girebilmek için de mücadele ettiler.

Yarışma sonunda kadınlar kategorisinde Balıkesir Belediye Zıpkınla Balık Avı Takımı birinci olurken, Kocaeli Nicomedia Kulübü ikinci sırayı aldı. Erkekler kategorisinde ise Balıkesir Belediyespor birinci, Bursa Çalıkuşu Su Sporları Kulübü ikinci, Bodrum Su Sporları Kulübü üçüncü oldu.

Darıca Çınar Altı Meydanı'nda düzenlenen tartı ve madalya töreninde dereceye giren sporcular ve kulüplere ödülleri verildi. Törende konuşan TSSF Başkan Vekili Kadir Sağlam, zıpkınla balık avına yönelik düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Zıpkınla balık avlamak isteyen herkesin cebinde artık avlanma kartı olacak ve bu kart sahil güvenliği ve yöresel güvenlik kontrollerinde denetlenecek. Kayıt dışı avlanma tamamen sona erecek, Türkiye genelinde zıpkınla avlanan herkes kayıt altına alınacak.”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu şampiyona ile zıpkınla balık avını eleştirenlere en güzel cevabı verdik. Yarışmacılar, küçük balıkları avlamadı ve belirlenen türleri, sayıları ile sınırlı olarak avladılar. Bu şampiyonanın ilçemizin tanıtımına da katkı sağladığını düşünüyorum,” dedi.

Şampiyonaya Aydın'dan katılan Söke Doğanspor, Söke 6 Eylül Spor ve Kuşadası Ada Su Altı Sporları Kulübü, ilk üç sırada yer alamayarak yarışmayı tamamladılar. (NECATİ MALDAR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.