Takip Et
  • 30 Eylül 2024, Pazartesi 13:59

Söke Yenicami Mahallesi çöp yığınlarına teslim oldu

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Yenicami Mahallesi'nde eski otogar alanında düzenlenen panayırın ardından temizlik yapılmaması mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. Panayırın sona ermesinin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen, çöplerin toplanmaması ve rüzgarla etrafa dağılması bölge halkını isyan ettirdi.

Mahalle sakinlerinden gelen görüntüler, cadde ve sokakların uçuşan poşet ve kağıtlarla dolduğunu gözler önüne seriyor. Temizlik yapılmadığı için çöplerin biriktiğini belirten mahalleli, özellikle sabah saatlerinde etkili olan rüzgarla atıkların her yere yayıldığını ifade ediyor.

Yenicami Mahalle Muhtarı Hüseyin Yörük, panayırın ardından temizlik yapılmamasının halk arasında büyük tepkiye neden olduğunu belirterek, “Panayır bitti ama sorunlar başladı. Vatandaşlar şikayetlerini sürekli bize iletip duruyor. Belediye yetkililerinden hızlı bir çözüm bekliyoruz" dedi.

Mahallede bir an önce temizlik çalışması yapılmasını isteyen Yenicami sakinleri, Belediye Başkanı'ndan duruma el atmasını beklediklerini belirterek, “Mahalle çöplüğe döndü, başkanımızın duruma el atmasını bekliyoruz” diyerek taleplerini dile getirdiler. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.