Takip Et
  • 30 Eylül 2024, Pazartesi 09:55

Yelkenli Şöleni Foça’da başladı

Ege’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü ilçesi Foça, MW Phokaia Yelken Şenliği ile yelken sporcularının buluşma noktası oldu. Şenlik, 28 Eylül 2024’te Ege’nin beş farklı noktasından yola çıkan 45 yelkenli yatın Foça’ya varmasıyla başladı. Yüzlerce yelkenci, deniz ve rüzgarın mükemmel uyumunda muhteşem görüntüler eşliğinde yelken açtı.

"BEŞ FARKLI NOKTADAN HAREKET EDİLDİ"

Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi ve MW Phokaia Beach Resort'un ana sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinliğe Çeşme, Urla, Çandarlı, Yenifoça ve Foça’dan katılan yelkenli yatlar, Karaburun’da buluştu. 300’den fazla yelkencinin katıldığı bu gösterişli seyir, 30 dereceyi aşan sıcaklıkta ve ideal rüzgar koşullarında gerçekleşti. Yelkenciler, yaklaşık 2 buçuk saat süren bir yolculuğun ardından Foça’ya ulaşıp, Orak Adası’nın doğal mendireği önünde demir attılar.

"EN GENÇ VE EN KIDEMLİ YELKENCİ ÖDÜLLENDİRİLDİ"

Akşam saatlerinde düzenlenen törende Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tümamiral Nihat Baran, yelken camiasının önemli isimleri ve davetliler yer aldı. Ödül töreninde esprili ve renkli kategoriler dikkat çekti; "En Kıdemli Yelkenci", "En Genç Ekip", "Amazonlar", "En Büyük Abla" ve "Foça’yı En Çok Seven Tekne" gibi ödüller sahiplerini buldu.

"FOÇA, RÜZGARIN EVİ"

MW Phokaia Beach Resort Genel Müdürü Bilge Durdu İşler, konuşmasında katılımcılara Foça’nın tarihi ve doğal güzelliklerine değinerek, “Siren Kayalıkları’nın, Talasa’nın efsanesini yaşatan bu topraklarda, maviliklerimizi şenlendiren fokların diyarı Phokaia’dasınız. Yelkenlerinizi açtınız ve denizleri aşarak rüzgarın evine, evimize hoş geldiniz” dedi. Konuşması, katılımcılardan büyük alkış aldı.

"FOÇA’YI TANITMAK İÇİN HER YOLU DENEYECEĞİZ"

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı da şenlik vesilesiyle yaptığı konuşmada, Foça’nın su sporlarıyla da anılmasını sağlamak istediklerini belirtti. Fıçı, “Foça, tarihi ve doğasıyla tanınıyor, ancak biz bu güzel ilçemizi su sporlarıyla da dünya çapında tanıtmak için her yolu deneyeceğiz” ifadelerini kullandı.

"DENİZCİLİK FOÇA’NIN KİMLİĞİ"

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Akif Sezer ise İzmir’in denizciliğe yüzü dönük bir şehir olduğunu vurguladı. Sezer, “İzmir ve çevresindeki kentler denizciliğe çok uygun, bugün de 45 teknemiz beş farklı noktadan yola çıkarak Karaburun’da toplandı. Bu etkinlik, bölgedeki denizcilik tutkusunu bir kez daha gösterdi” dedi.

"MAVİ VATAN VURGUSU"

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, törende yaptığı konuşmada "Mavi Vatan" vurgusu yaptı ve “Ulu Önder Atatürk kapitülasyonları kaldırarak, Mavi Vatan yolunda ülkemize büyük hizmetlerde bulunmuştur. Bugün burada 300 denizci arkadaşımızla birlikte bu güzel etkinliği gerçekleştirdik. Foça’mızı, rüzgarın başkentini, daha çok tanıtmalıyız” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.