Takip Et
  • 17 Eylül 2024, Salı 11:28

İkinci elde "Güvenli Ödeme Sistemi" 27 Eylül’de başlıyor

SIFIR OTOMOBİL SATIŞLARI GAZA BASTI: "SATIŞLAR SON DERECE İYİ DURUMDA" TOBB OTOMOTİV TİCARET MECLİS ÜYESİ FAHRETTİN BATI: "ŞU ANDA SATIŞLAR SON DERECE İYİ DURUMDA. VATANDAŞ İSTEDİĞİ ARACI BULABİLİYOR" "3'TEN FAZLA ARAÇ SATAN, AKRABASININ ÜZERİNDEN VEKALETLİ ARAÇ SATAN YA DA ASGARİ ÜCRETLE BİR İŞ YERİNDE ÇALIŞIP DA ÜZERİNE 3 ARAÇ DEVİR İŞLEMİ YAPAN HERKES SORGUYA ÇEKİLECEK. BUNUN BÜYÜK CEZALARI OLACAK. CEZALARIN AFFI OLMAYACAK"

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç alışverişini daha güvenli hale getirmek ve dolandırıcılığı tamamen önlemek amacıyla geliştirdiği "Güvenli Ödeme Sistemi"ni 27 Eylül’den itibaren zorunlu hale getiriyor. Yeni düzenleme, araç alım-satım işlemlerinde güvenliği en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, sistemin dolandırıcılık vakalarını ortadan kaldıracağına vurgu yapılarak, "İkinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçiyoruz. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül itibarıyla zorunlu hale gelecek." denildi.

Sistemin İşleyişi

Sistemin işleyişiyle ilgili yayımlanan videoda, sürecin adım adım nasıl ilerleyeceği açıklandı. Buna göre, satıcı önce güvenli ödeme sürecini başlatacak. Ardından, alıcı notere gitmeden önce referans numarası ile parayı aracı kuruluşa yatıracak. Satışın onaylanmasıyla birlikte, güvenli hesapta bekleyen para anında satıcının hesabına geçecek. Bu yöntemle araç alım satım işlemleri tamamen güvence altına alınmış olacak.

Yeni sistem sayesinde, ikinci el araç alışverişinde dolandırıcılık vakalarının sona ermesi ve işlemlerin daha güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.