Takip Et
  • 7 Ekim 2024, Pazartesi 09:12

Didim’de gönüllü dayanışmanın mutluluğu yaşandı

Aydın’ın Didim ilçesi Balat Mahallesi’nde bulunan Balat İlkokulu ve Kaan Ateş Anaokulu, gönüllü iş insanlarının katkılarıyla yenilendi.

Didim ilçesinde daha önce köy çocuklarına yönelik yardımlarıyla bilinen iş insanı Vedat Demirhan’ın öncülüğünde, bir grup gönüllü iş insanı okulların bakım, onarım ve boyama çalışmalarını üstlenmişti.

Düzenli olarak köy çocuklarına kırtasiye ve ayakkabı yardımları yapan Vedat Demirhan, İstanbul’da yaşayan iş insanı Mehmet Baş, emekli öğretmen Ayhan Eker ve kızı Demet Eker’in katkılarıyla Balat Mahallesi İlkokulu’nun bakım ve boyama işlemleri gerçekleştirildi. Vedat Demirhan’ın iş takibini üstlendiği çalışmalar sonucunda, okul yepyeni bir görünüme kavuştu. Öğrenci ve veliler, yenilenen okuldan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

ANAOKULUNA DA DESTEK SAĞLANDI

Balat Mahallesi İlkokulu’nun yenilenmesinin ardından, Kaan Ateş Anaokulu için de bakım ve onarım ihtiyacı olduğu bilgisi alındı. Didim Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Umut Kaşan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı yardım çağrısına kısa sürede olumlu yanıtlar geldi. Didimli iş insanları ve gönüllü ustalar, hafta sonu boyunca imece usulü çalışarak anaokulunun bakım ve onarımını tamamladılar.

DESTEKLER DEVAM EDİYOR

Didim Gia Altın İşletmecisi Güner İpek, emekli öğretmen Ayhan Eker ve kızı Demet Eker, gönüllü inşaat ustalarıyla birlikte anaokulunun da eksiklerini gidererek, okulu yeni bir çehreye kavuşturdular. Projenin öncüsü Vedat Demirhan, “Çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda eğitim alması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“DİDİM’İN GÜCÜ DAYANIŞMA”

Gazeteci Umut Kaşan, projeye destek veren herkese teşekkür ederek, “Bir haber için geldim, iki güzel haberle ayrıldım. Didim halkının dayanışma ruhu sayesinde okullarımızı hızla yeniledik. Didim’de kazanan işletmeler, şehre de katkı sağlıyor. Bu dayanışma sayesinde okullarımızı, çocuklarımızı daha sağlıklı ortamlara kavuşturduk” ifadelerini kullandı.

Bu gönüllü çalışmalar, köy okullarında eğitim gören çocuklara umut olurken, Didim halkının birlikteliği ve dayanışma gücü bir kez daha gözler önüne serildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.