Takip Et
  • 30 Eylül 2024, Pazartesi 13:30

Aydın'da 10 düzensiz göçmen yakalandı

TÜRK MİLLETİ VE DEVLETİNİ AŞAĞILAYICI PAYLAŞIMLAR YAPAN DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Aydın’da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, sosyal medyada Türk milletini ve devletini aşağılayıcı paylaşımlar yaptığı belirlenen bir kişi ile birlikte toplam 10 düzensiz göçmen yakalandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılan denetimlerde, Bozdoğan ilçesi Örmepınar Mahallesi'nde 8, Koçarlı ilçesi Cincin Mahallesi'nde ise 2 düzensiz göçmen tespit edildi. Bu kişilerin çalışma izni ve geçici koruma kimlik belgesi olmadığı belirlendi. Yakalanan toplam 10 düzensiz göçmene, kişi başı 22 bin 834 TL olmak üzere toplamda 228 bin 834 TL idari para cezası uygulandı. Göçmenler, Aydın Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Bozdoğan'da yakalanan H.D. isimli düzensiz göçmenin sosyal medya üzerinden Türk milletine ve devletine yönelik hakaret içeren paylaşımlar yaptığı tespit edildi. H.D. hakkında adli işlem başlatılırken, düzensiz göçmenleri çalıştıran iş yeri için de gerekli yasal işlemler başlatıldı. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.