Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, son 3 yılda il genelinde 5 ana afet türüne göre 320 eylem içeriği belirlendiği ifade edildi.
Valilik, Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında bir açıklama yaparak, afet risklerinin yönetilmesi ve azaltılmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Afet risk azaltmanın, tehlikelerin şiddeti ve sıklığı ile bunlara maruz kalan insanların durumunun analiz edilmesi ve bu risklerin minimize edilmesi çerçevesinde yürütülen bir süreç olduğunu belirtti. Bu çalışmaların, yoksulluk, eşitsizlik, iklim değişikliği ve çevresel bozulma gibi faktörlerden de etkilendiğine dikkat çekildi.
AFET RİSK AZALTMA PLANI ÇALIŞMALARI
Aydın Valiliği, 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen İRAP İzleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısına katıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sonrası, Aydın'da da ilgili kamu kurumlarının katılımıyla İlin Risk Azaltma Planı (İRAP) üzerine değerlendirmeler yapıldı.
320 EYLEM PLANI ÜZERİNE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Aydın'ın afet risklerine göre hazırlanan planın, 20 Ağustos 2021 tarihinde onaylanarak yürürlüğe girdiği ve 5 ana afet türüne göre 320 eylem içerdiği belirtildi. Bu afet türleri; deprem (147 eylem), taşkın (78 eylem), yangın afeti (39 eylem), meteorolojik afetler (29 eylem) ve kütle hareketleri (27 eylem) olarak sıralandı. Şu ana kadar 95 eylemin tamamlandığı, 225 eylemin ise devam ettiği vurgulandı.
Valilik açıklamasında, sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için çalışmaların Vali Yardımcısı başkanlığındaki İl Denetleme Komisyonu tarafından düzenli olarak takip edildiği ve denetlendiği belirtildi.
Bu açıklama, afetlerin kalkınma süreçlerine olumsuz etkilerini azaltmak ve toplumda afet bilincini artırmak amacıyla yapılan çalışmaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi. (SELİME AYDEMİR)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.