Takip Et
  • 7 Ekim 2024, Pazartesi 10:24

Aydın’da acı bilanço: 798 kaza, 5 can kaybı

Aydın Valiliği tarafından Eylül 2024 dönemi trafik denetim ve kaza bilançosu açıklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, trafik güvenliğinin artırılması ve korunması amacıyla Eylül ayı boyunca toplam 143 bin 24 aracı denetledi. Bu denetimlerde 29 bin 513 araca çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle işlem yapıldı.

Açıklamada, tüm önlemlere rağmen, 2024 yılı Eylül ayında Aydın il sınırlarında toplam 798 trafik kazasının meydana geldiği bildirildi. Bu kazaların 297’si maddi hasarlı, 496’sı yaralamalı ve 5’i ölümlü kaza olarak kayıtlara geçti. Kazalar sonucunda toplam 729 kişi yaralanırken, maalesef 5 vatandaş hayatını kaybetti.

Valilik, trafik güvenliği ve vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma amacıyla alınan tüm tedbirlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Trafik kurallarına uyan ve düzenin sağlanmasına katkı sağlayan vatandaşlara teşekkür edilirken, kazaların azaltılmasında tüm sürücü ve vatandaşların duyarlı olması gerektiğine dikkat çekildi. Özellikle hatalı şerit değiştirme, alkollü araç kullanma gibi tehlikeli davranışlardan kaçınılması ve kural ihlali yapanların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi hususunda vatandaşlardan destek talep edildi.

Valilik açıklamasında, vatandaşların trafik kurallarına daha fazla dikkat etmelerinin, kazaların önlenmesi açısından hayati öneme sahip olduğu vurgulandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.