Takip Et
  • 10 Şubat 2024, Cumartesi 11:11

Aydın’da o facianın önlenmesi için mücadele devam ediyor

Aydın’da sıkça meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan traktör kazalarının önlenmesi amacıyla sürücüler bilgilendirilmeye devam ediyor.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce, 5 ayrı ilçede toplam 79 traktör sürücüsüne, uyulması gereken kurallar ile kullanılması zorunlu Rops demiri ve reflektör hakkında bilgiler verildi. Aydın’ın Efeler ilçesi Armutlu Mahallesi, Kuyucak’ın Çamdibi, Karapınar mahalleri, Karpuzlu’nun Gölçük Mahallesi’nde, Koçarlı’nın Dedeköy Mahalles’inde ve Kuşadası Çınar Mahallesinde toplam (79) traktör sürücüsüne trafik ve iş kazalarında devrilmeleri ve devrilmelerinin neden olduğu yaralanmalardan korumayı amaçlayan ROPS (Rollover Protection System) sistemi, traktörlerin gece ve gündüz görünürlüğünü arttıran reflektör, sarı flaşör lamba ve tarım aletlerinin güvenli kullanımında dikkat edilmesi gereken konularında sürücülere bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, konuyla ilgili diğer ilçe ve mahallelerde de bilgilendirme faaliyetinin devam edeceği ifade edildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.