Takip Et

“Yıllara meydan okuyan ciplere talep artıyor”

Aydın’ın Koçarlı İlçesi’nde 32 yıldır cip tamirciliği yapan Mehmet Mersin, “Yıllara meydan okuyan bu araçlarımız hala ayakta ve bunlar yeni araçlarla kıyaslanamaz. Biz bu sektörde hizmet verdiğimiz için ‘bana da cip bulur musun?’ diyen çok fazla” dedi.

Aydın’da sayıları oldukça az olan cip tamircileri, 1950’li yıllardan buyana kullanılan araçları ayakta tutmaya devam ediyor. Koçarlılı cip tamircisi Mehmet Mersin, Aydın’ın ilçelerinin yanı sıra, İzmir ve Muğla bölgelerinden de müşterilerine hizmet verdiğini ifade etti.

“BUNLAR YENİ ARAÇLARLA KIYASLANAMAZ”

Kendisinin 12 yaşından buyana cip tamirciliği ile uğraştığını ve 1992 yılından beri de kendi işyerinde hizmet verdiğini belirten Mehmet Mersin, “Bizim bu bölgedeki dağ köylerimizde çam fıstığı, zeytin hasat döneminde araziler sarp olduğundan dolayı, arazili araba daha rahat kullanıldığı için bunlar çok fazla tercih ediliyor. Traktörler de var ama bunların yaptığı işi ve konforu vermiyor.

Çünkü soğukta, yağışlı havada da kullanılabildiği için cipler tercih ediliyor. Bu araçların dizelleri de var. Fren ve direksiyon tertibatı bakımları düzenli yapıldığında, sorunsuz bir şekilde kullanıldı biliyor. Yıllara meydan okuyan bu araçlarımız hala ayakta ve bunlar yeni araçlarla kıyaslanamaz. Bunu bilenler ve kullananlar çok iyi bilir” diye konuştu.

“BU ARAÇLARIN PARÇA SORUNU DA YOK”

İşyerinde tamir ettiği araçlar hakkında bilgiler veren Mersin, “Bu ciplerimiz içerisinde en düşük model olarak 1959 model aracımız var. 2’şer tane de 66 ve 69 model araçlarımız var şu an elimizde tamir ettiğimiz. Biz bu sektörde hizmet verdiğimiz için ‘bana da cip bulur musun’ diyen çok fazla.

 

Çünkü ben burada İzmir’in Tire ilçesine bağlı köylerinden tutun Germencik, Söke, Didim ve Kuşadası’nın sahil bölgesine, Çine ve Karpuzlu'dan Muğla Milas'tan, Selimiye'den müşterilerimiz var. Araç getirilemeyecek durumda ise biz gidip orada da tamir ediyoruz. En önemli ise, bu araçların parça sorunu da yok. Ancak çırak sıkıntımız var, çıraklık sorunu büyük bir problem ve bulamıyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.