Takip Et
  • 27 Mart 2024, Çarşamba 10:09

Güdüşlü’nün efsane muhtarı 7. döneme de hazır

Aydın’ın Koçarlı İlçesi Güdüşlü Mahallesi’nde 1994 yılından buyana muhtarlık görevini yürüten Tarcan Arıcı (66), mahallenin birçok hizmetini tamamladıklarını, yeni dönemde istihdam olanağı sağlayacak yatırımlar yapmak istediğini söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Güdüşlü Mahallesi’nin 30 yıllık muhtarı Tarcan Arıcı, bugüne kadar karşısına çok sayıda rakip çıktığını ama mahalle halkının teveccühü ile 6 dönem tekrar seçildiğini ifade etti. 7. Dönem için yeniden hazır olduğunu dile getiren Muhtar Tarcan Arıcı, Güdüşlü Mahallesi’nin çok daha fazla hizmete hak ettiğini söyledi.

“KAPALI CEMİYET ALANININ HAZIRLIKLARI BAŞLADI”

İlk ilk göreve geldiğinden bu yana mahalle için yapılan hizmetlerden söz eden muhtar Tarcan Arıcı, “Göreve geldiğimizde yukarı mahalle dediğimiz bölgede parke taşı yoktu. Bu bölgede bütün sokakları beton attık, yaklaşık 5 bin metrekare alana, ama beton zamanla aşınıyor. En sağlıklısı parke taşı olduğu için beton atılan bölge dahil tüm mahallede 5o bin metre kare civarı parke taşı döşendi, yaklaşık 800 metre civarı parke taşı döşenmeyen alanımız kaldı. Nasip olursa önümüzdeki dönem oraları da tamamlayacağız. 2010 yılında bir sel felaketi yaşadık mahalle olarak ve bir vatandaşımızı da bu nedenle kaybettik. Ondan sonra bu mahalle içerisinden geçen derelerin ıslahını yaptık bir kilometre alana. Ova kısmı da zarar gördüğü için ve ana asfalt kapandığından aşağı yukarı 2 kilometre derenin ıslahını yaptık. Şuan kenarlarının korkulukları yapılıyor, içine de beton attık. 1994 yılında ilk göreve geldiğimde cami alanı için benden önceki arkadaşımız zemin betonunu atmıştı. Biz devam ettirdik, aynı yıl içerisinde camimizi tamamladık ve mahallemize ikinci camimizi kazandırdık. Taşımalı eğitime geçildikten sonra Halk Eğitim ile ilgili düşünceler olduğu için boş kalan okulu cemiyet alanı yapamamıştık, çünkü müsaade edilmiyordu. Biz de Halk Eğitim Merkezi projesi olarak dikiş nakış kursu açmak istedik. Hatta halı dokuma tezgahları da koyduk, ancak mahallemizde kooperatif olmadığı için bu proje yürümedi. Şimdi nasip olursa burada 500 metrekare kapalı düğün salonu yapacağız. Mevcut 300 metre kare civarı açık düğün salonumuz var, kapalı cemiyet alanımızı da tamamlamak istiyoruz. Bunun için okulumuzdaki lojman, tuvaletler kısımları yıkıldı, kapalı cemiyet alanının hazırlıkları başladı” diye konuştu.

“KÖYÜME AŞIK BİR İNSANIM”

Mahallesine aşık olduğunu dile getiren Muhtar Arıcı, “Mahalle muhtarlığı olarak çok sayıda hizmeti yaptık, şimdi iş ve aş dönemi artık. Geçtiğimiz günlerde İzmir Torbalı'dan bir yatırımcı arkadaşımız geldi, burada iplik fabrikası kurmak istedi. Biz de 40-50 vatandaşımız buradan ekmek yer diye düşünmüştük ama belediyeler bizden daha uyanık çıktı. Mahalle mücavir alanındaki bu fabrikaya yapmayı düşündüğümüz alan belediyeye geçtiği için yapamadık. Buna benzer büyük yatırımlar yapmak istiyoruz. Çünkü Osmanlı'nın batışı yatırım gelmediğinden kaynaklanmış. Biz de köyden-kente göçü engelleyelim ve mahalle halkına her türlü yardımı yapalım düşüncesiyle buraya da bir sanayi getirelim istiyoruz. Çünkü ben köyümü seviyorum, köyüme aşık bir insanım. Köylüm de beni seviyor, çünkü sevmese altı dönemdir muhtar yapmazdı. İnşallah yine mahalle halkımın arzusu ve isteği doğrultusunda pazar günü güzel bir sonuç alırız” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.