Takip Et
  • 8 Mayıs 2024, Çarşamba 17:11

Çineli öğrenciler zeytin fidanı dikti

Aydın’ın Çine İlçesi Akçaova İlkokulu öğrencilerine, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkililerince zeytin ve zeytinyağının önemi anlatıldı. Daha sonra minik öğrenciler okul bahçesine zeytin fidanı dikti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Akçaova İlkokulu Müdürü Halil Odabaşı’nın talebi ile Çine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkilileri okulda farkındalık eğitimi düzenledi. Etkinliğe, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ahmet İpci ile birlikte Gıda Mühendisi Hakan Yıkılmaz ve Ziraat Mühendisi Gökhan Soyköse de katıldı.

Akçaova İlkokulu Doğa Kulübü ile 2. Ve 3. Sınıf öğrencilerinin katıldığı farkındalık eğitiminde bir sunum gerçekleştiren Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ahmet İpci, zeytin ağaçlarının dededen toruna birer miras olduğunu belirtirken, zeytin ve zeytinyağının sağlığa olan faydalarından söz etti. Ülke ekonomisine de büyük katkısı olan zeytin ve zeytinyağının üretiminin artırılması gerektiğini belirten Müdür İpci, öğrencilere bu üretimi artıracak olan ve mevcut ağaçları koruyacak olanların kendilerinin olduğunu hatırlattı.

Yapılan sunumun ardından okulun öğrencileri, öğretmenleri ve Tarım İlçe Müdürlüğü’nden gelen misafirleri ile birlikte okul bahçesine zeytin fidanlarını diktiler. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.