Takip Et

“Eski Ramazan'lardan eser kalmadı”

Ramazan’ın başlamasına sayılı günler kala Aydın’da vatandaşlara pazar fiyatlarını ve Ramazan için hazırlık yapıp yapmadıklarını sorduk, vatandaşlar fiyatların pahalılığından kaynaklı her hangi bir hazırlık yapmadığını belirtirken pazarcı esnafı Cengiz Cerit, eski ramazanlardan eser kalmadığını, insanların örf ve adetlerini unuttuğunu dile getirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

11 Ayın Sultanı Ramazan ayı 11 Mart Pazartesi günü başlıyor. Pazar günü kalkılacak ilk sahur öncesi pazarda vatandaşlara fiyatları ve Ramazan için yaptıkları alışverişleri sorduk. Vatandaşlar ramazan öncesi ürünlerde her hangi bir indirim uygulamamasından dert yanarak şu cevapları verdi;

“İNSANLAR HALA ÇÜRÜK SEBZE MEYVE TOPLUYOR

Mustafa Durmaz, “Emekliyim pazardan geliyorum ama emeklerin durumu çok kötü. Dört poşet malzemeye cebimizden yaklaşık bin TL para çıktı. Ramazan’da bu insanlar nasıl geçinecek çok şüpheliyim. İnsanlar hala tezgahların arkasına geçip ve çürük sebze meyveleri topladığını görüyoruz” dedi.

“FİYATLAR RAMAZAN’DA DÜŞERSE İYİ OLUR”

“Bu hafta biraz fiyatlarda düşüş gördüm, ama biraz daha indirim olsa iyi olur. Ramazan için ayrı bir ürün almadım, genelde her zaman aynı aldığım ürünleri aldım. Fiyatlar Ramazan’da düşerse iyi olur, insanlar da rahatlar. Çoluğuna çocuğuna rahat bir şey yedirir, güzel sofra kurar” ifadelerini kullandı.

“FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ”

Ömer Faruk Kaya, “Memura göre normal fiyatlar, emekliye göre fazla. Ramazan için gücümüz olanını aldık, denetim hiç yok pazarda. Fiyatlarda hiçbir düşüş yok, ancak yetecek kadar ürün alıyoruz. Fiyatların düşmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“MALINA GÖRE FİYATLAR DEĞİŞİYOR”

Hıdır eker , “Pazarda bütçeye göre her şey var malına göre fiyatlar değişiyor. Ramazan için herhangi bir alışveriş yapamadım” dedi.

“FİYATLARDA RAMAZAN’A ÖZEL HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YOK”

Musa Bal, “Fiyatlarda Ramazan’a özel hiçbir değişiklik yok, Ramazan için alışveriş yapıyoruz ama fiyatlar daha da pahalılaşıyor” ifadelerinin kullandı.

“20 TL’YE ALDIĞIMIZ SÜT BİLE 25 TL OLMUŞ”

Osman Hoca, “20 TL’ye aldığımız süt bile 25 TL olmuş. Diğer bütün ürünlerde de herkes kafasına göre zamlı yapıyor. Ramazan’a özel yaptığım bir alışveriş yok” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR ÖRF VE ADETLERİNİ UNUTTU”

Eski Ramazan’dan eser kalmadığını belirten pazarcı esnafı Cengiz Cerit, “Bakliyat fiyatları her geçen gün artıyor, bunun Ramazan’la bir alakası yok. Her hafta zam geliyor. Nohut ve fasülye özellikle her hafta zamlanıyor, sabit bir fiyat yok. Vatandaştan Ramazan öncesi herhangi bir talebi yok, normal bir pazar havasında geçiyor. Zaten eski Ramazanlardan eser yok, eski insanlarımız ve eski örf adetlerimiz artık kalmadı” dedi.

“HURMAYA BİLE TALEP YOK”

Ramazan’ın vazgeçilmezi hurmaya da her hangi bir talebin bulunmadığını ifade eden Cerit sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Şu an hurmaya hiçbir talep yok, ramazan alışverişine olmadığı gibi hurmayı da tek tük soruyorlar. Yani normal zamanda sordukları gibi. 600 gramlık hurma tezgahında 50 TL ama talep yok. Normalde daha pahalılar da var açıktan satılan Medine ve Kudüs hurmalarının kilosu 500, 600 hatta bin TL’ye kadar olanları bile var.” (ERDAL AYDIN) 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.