Takip Et

“Süt ürünlerine yüzde 25 zam geldi”

Şener Çakır

Aydın’da süt ürünleri sektöründe hizmet veren ve semt pazarlarında satış yapan Şener Çakır, “Süt ürünleri çeşitlerine geçen hafta yüzde 25 zam geldi. Bu bize de vatandaşa da olumsuz etkiliyor” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Efeler Meşrutiyet Mahallesi’nde kurulan Çarşamba Pazarı’nda süt ürünleri satışı yapan Şener Çakır, yeni yıl ile birlikte diğer girdi fiyatlarındaki artışlar nedeniyle süt ürünlerine de yansıdığını ifade etti.

Şuanda süt ürünleri yüzde 25 zamlandı. Tabi ki milletin alım gücü daha da azaldı. Zam istemiyoruz ama bizim elimizde olan bir şey yok. Ben şuan stok ürünlerimi kullanıyorum ve bir hafta önce gelen zamları yansıtmıyorum. Fakat diğer arkadaşların çoğunluğu yeni fiyat ile satışa geçti. Bu zamlar haklı olarak yapıldı. Akaryakıt ve süt fiyatı arttı, yem türlerinde artış var. Bu da ürünlere yansıyor” diye konuştu.

“ZAMLAR HALKIMIZI ÇOK OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Gelen zamlarla birlikte bazı ürün fiyatlarından örnekler veren Çakır, “İzmir tulumu 200 lira civarında satılmaya başlandı. En uygun dediğimiz bu ürün toptan 170 lira bandında. Beyaz peynir normalde 180 lira olması gerekiyor ama biz 140 liradan satmaya devam ediyoruz. Ben zam yapmamak için elimden geleni yapıyorum ve stok ürünlerimi zam yapmadan satışa sunuyorum. Ben bir süre daha zam yapmayı düşünmüyorum. Çünkü hatırı sayılır sabit müşterilerimiz var. Onları kırmamak adına fiyatları artırmayacağım. Tabi ki bu zamlar halkımızı çok olumsuz etkiliyor ve fiyatları duyunca tepkilerini dile getiriyorlar. Örneğin 10 bin lira emekli aylığı ama ev kiraları 15 bin lira olmuş. Süt ürünlerinden 3 parça alan bir vatandaş 350, 400 lira ödemek zorunda kalıyor. Bu her hafta alındığı için aya çarptığımızda sadece süt ürünleri için ödenecek büyük bir meblağ çıkıyor. Bunun ekmeği, sebzesi, meyvesi ve diğer giderleri de var. Halkımız bu nedenle tepkilerinde haklılar diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

“ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN”

Süt ürünleri reyonlarına zor yaklaştıklarını dile getiren Fadime Soy, “Peynir reyonlarına zor yaklaşıyoruz. Azıcık parçalar halinde alıyoruz 100-150 liralık ancak alabiliyoruz ve onunla hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Sürekli buradan alıyoruz ve arkadaşımız indirim yapıyor. Hayat pahalı, yapacak bir şey yok. Allah sonumuzu hayır etsin” dedi. (ERDAL AYDIN) 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.