Takip Et
  • 8 Mayıs 2024, Çarşamba 17:31

Çine MYO’da “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Çine Meslek Yüksekokulunda 7 Mayıs 2024 tarihinde “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çine MYO’da Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yakup Karaca’nın moderatörlüğünde düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğinde, sigortacılığın geçmişi, günümüzde sigortacılığın önemi, sigortacılığın geleceği ve sigortacılık sektöründe istihdam olanakları konularında bilgi verildi.

Etkinlikte, konuşma yapan Sigorta Şubesi Müdürü Vehbi Kargı, “Sigortacılık sektörü Türkiye’de hızla gelişen ve büyüyen bir sektördür. Sigortacılık sektöründeki büyüme ve gelişme ivmesi, sigortacılık mesleğinin gözde bir meslek olmasını sağlamaktadır. Günümüzde, sigortacılık sektöründe yer alan meslekler geleceğin meslekleri arasında gösterilmektedir. Sigortacılık sektöründe kariyer fırsatları hızla artmakta ve sektör binlerce kişiye istihdam olanağı sağlamaktadır.” dedi.

Sigortacı olmaya aday öğrencilere, kendilerini mesleki olarak hangi konularda yetiştirmeleri gerektiği ile ilgili bilgi veren Vehbi Kargı, öğrencilere iş hayatına atıldıklarında karşılaşacakları zorluklar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.