Takip Et

“Başıboş köpekler yüzünden zeytinlerimizi toplayamıyoruz”

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde sokak köpekleri sorunu katlanarak artarken, Kemer Mahallesi sınırları içerisinde zeytin bahçesi olan vatandaşlar ürünlerini toplayamadıklarını belirtti. Vatandaşlar, “Başıboş köpekler yüzünden zeytin bahçelerimize giremiyoruz ve ürünlerimizi toplayamıyoruz” diye isyan etti.

Kemer Mahallesi ile Danişment Mahallesi arasında kalan yolu kullanan vatandaşlar ve Trailles Antik Kent civarında zeytin bahçesi bulunan vatandaşlar, sokak köpekleri tehdidi altında olduklarını ifade etti.

“VALİLİK VE BELEDİYENİN BU SORUNUMUZA EL ATMASI LAZIM”

Köpek tehlikesi nedeniyle zeytin mahsullerini toplayamadıklarını belirten Kazım Nuri Yılmaz, “Ben Konuklu Mahallesi doğumluyum ama 35 yıldır Kemer Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Biz buradaki bahçelerimize tehlikeli gördüğümüz için giremiyoruz. Köpekler nedeniyle zeytin mahsullerimizi alamıyoruz. Bu bölgeye yalnız da gelemiyoruz. Şimdi zeytin ağaçlarımızın imar zamanı ama bizim öncelikle bu köpeklerden kurtulmamız lazım. Valilik ve belediyenin bu sorunumuza el atması lazım. Tanımadığımız kişiler gelip bu köpeklere yem verip gidiyor ve bu nedenle bu hayvanların sayısı sürekli artıyor” .

“BURADA YAKLAŞIK 2 AY ÖNCE 60 KÖPEK ZEHİRLENDİĞİ İÇİN TELEF OLDU”

Alaattin Efe isimli bir vatandaş, köpekler nedeniyle yoldan geçemediğini ifade etti. Konuklu Mahallesi’nden olduğunu belirten Mehmet Bircan da, “Burada bahçemiz ve zeytinliğimiz var ve çocuklarımız da bu yoldan geçemiyoruz. Bu bölge SİT alanı olduğu için bahçelerimizin etrafını çevirmemize izin verilmiyor ve bir çivi dahi çaktırılmıyor. Bu nedenle çok mağduruz. Köpekler nedeniyle başımıza ne zaman ne geleceğini bilemiyoruz. Buradan motosiklet veya bisikletle geçilemiyor. Bu köpek sorunu için devletin, milletin veya kimin el atması gerekiyorsa, yapmasını bekliyoruz. Burada yaklaşık 2 ay önce 60 köpek zehirlendiği için telef oldu. Bu günah değil mi? Bunun vebalini kim ödeyecek. Bunun vebalini Belediye Başkanı mı ödeyecek, devlet mi ödeyecek? Buradan 2 araç dolusu ölen köpekler kaldırıldığını gözümle şahit oldum. Biz bu nedenle kan ağlıyoruz” açıklamasında bulundu.

“ÇOCUKLARIM İŞE GELİP GİDİYOR AMA BURADAN GEÇEMİYOR”

Kemer Mahallesi’nde esnaflık yaptığını belirten Ercan Babayiğit, “Biz bu köpek sorunundan dolayı şikayetçiyiz. Sadece bunlardan değil, şehir içerisindekilerden de şikayetçiyiz. Bu soruna gerekenin yapılmasını istiyoruz. Çocuklarımızla buradan geçemiyoruz. Çocuklarımı kendi başına buradan gönderemiyoruz. Çocuklarım işe gelip gidiyor ama buradan geçemiyor. Kaç kez köpekler saldırdığı için motosikletten düştüler. Yazık, günah değil mi? Bunları burada besleyenler, götürüp kapalı ve güvenli bir ortamda beslese olmaz mı? Burada köpek 3-5 tane değil, onlarca var. Bunların buradan biran önce götürülmesini istiyoruz. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.