Takip Et
  • 31 Aralık 2021, Cuma

AYDIN BİR ARPA BOYU YOL ALIR MI?

Yeni bir yıla daha giriyoruz.

Ülkemizde yaşam koşulları giderek zorlaşırken, yeni bir yılda daha huzurlu ve mutlu yaşamak, her insanın ortak dileği ve umudu olmalı.Yaşadığımız son iki yıl kabus gibi geçti.

Halen geleceği belli olmayan bir salgın hastalık, ülkemizde zaten uzun yıllardır yaşadığımız olumsuz ekonomik koşulları tetikledi.

Yoksulluk, giderek artıyor.İşsizlik en büyük sorun.

Hayat pahalılığı da tuz biber ekiyor.Yaşamımızdan geçen onlarca yıldan bir tanesini daha yolcu ediyoruz. Yani koca bir yıl daha bitti, gitti. Tamam gitti de nasıl gitti? Ardında neler bıraktı? Acılar, biten aşklar, sönen ocaklar, gözyaşları. Veya, çeşitli mutluluklar. Sevinçli güzel günler. Anlayacağınız onlar yolcu, biz hancı. Hep geldiler, gittiler.Her ne kadar yaşanmamış saysak da bir yıl daha yaşlanıyoruz.2021 yılı nasıl mı geçti? Millet olarak ,tokalaşsak mı uzaktan mı selamlaşsak bilemedik. Aşı olduk. Umutlarımız arttı. Çin’den gelen Sinovac’la gözdağı verdik.Güçlü silah Biontech ile taarruza geçtik. Sokakları büyük oranda tekrar ele geçirince normalleştik, nefes aldık. En son gelen ‘Milli’ müjde ile elimiz iyice güçlendi.Yerli aşı TURKOVAC hazır.Buna rağmen Türkiye’de 82 bin civarında, dünyada ise yaklaşık 5,5 milyon kurbanı ve yeni varyant Omicron’u unutmamak lazım.

2021’in tek belası covid olsaydı keşke…Maalesef yıl içinde farklı sorunlarla karşılaştık.

Bahara, hoyratça kirlettiğimiz mavi vatanda müsilajı (deniz salyası) görerek girdik.Özellikle Marmara cehenneme dönüştü.Bir anda herkes ‘çevreci’ kesildi. ama sahillerimiz can çekişmeye devam ediyor.Yaza, güney sahilleri ve Ege’de uzun süredir çıkılamayan tatil hayalleri ile ‘merhaba’ derken.Başka bir çevre felaketi ile yüzleştik.Hem de yüreğimizi yakıp kavuran türden.Alevlerle boğuşmaya başladık. Ne yazık ki son ateşi günler sonra biz değil, yağmur söndürdü.Gökyüzünden çekilen fotoğraflar korkunçtu.

Bu büyük felaket yaşanırken, siyasiler daha çok THK’yı ve kuruma ait yangın söndürme uçaklarının neden hangarlarda çürümeye terk edildiğini tartıştı.Ormandaki yangın bitti, turizm canlandı diye sevinirken…

Alevler bu kez çarşı pazarı sardı.Üretici fiyatlarındaki anormal artışlar tüketici ayağında etiketleri uçurdu.Üstüne bir de eylül ayında Merkez Bankası’nın faiz indirimi hamleleri gelmez mi!Döviz kurlarını tut tutabilirsen…Buna rağmen o faiz inecekti! Aralık ayına gelindiğinde piyasalardaki yangın iyice büyüdü.Alevler her tarafı sardı. Euro 9,03’ten 20 liranın üzerine fırladı.Altının gramı bin 45 liraya kadar çıktı.

İşte böyle bir ortamda herkes kara kara düşünürken şok bir gelişme yaşandı.

20 Aralık gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan kur korumalı TL mevduat programını açıkladı.Dolar bir anda 12, Euro ise 14 düzeylerine indi.Altının gramı da 700’lere kadar düştü.

2021’de yaşananlar bunlarla sınırlı değildi tabii ki…Erken seçim tartışmaları devam etti.Türkiye İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi.11 ülkenin Büyükelçisi ile ‘Osman Kavala’ krizi yaşandı.A milli takım grup elemelerinde sıfır çekerek hayal kırıklığı yarattı.Miili okçu Mete Gazoz'un ise olimpiyat şampiyonluğu bizi gururlandırdı.

Aydın'a gelecek olursak …

Çok konuşulan AYDIN-DENİZLİ otobanının temeli nihayet atıldı.Bir diğer önemli gelişme ise Şehir hastanesinin temelinin atılmış olmasıydı.Yeni Adliye sarayının ise ihalesi yapıldı umarım temelide en kısa sürede atılır.Tabi çıldır havalimanın dan 2021'de de ses seda çıkmadı."ÇILDIRMAMAK ELDE DEĞİL"2022'de izmire gitmeye devam.2021'de AYDIN bir arpa boyu yol almamış olacakki 2021 in son günlerinde Büyükşehir Belediyesi AYDIN'IN bir arpa boyu yol alabilmesi için arpa üretimine başladı.Umarım bu üretilen arpalar sayesinde ilimiz bir arpa boyu yol alır.

İnşallah bu arplar birilerine fazla gelmez.

Yeni yıla gelince…

“Sevgili 2022, nolur fazla gelme üstümüze işte. Yeterince üst üste bindik, önce bir çözülelim, sonra hesaplaşırız seninle de…”

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.