Takip Et
  • 15 Ekim 2021, Cuma

Karton bardakla kahve içip romantikleşen gençler!

40'lı yaşlara gelmeme birkaç yılım kaldığı için artık toy bir genç sayılmadığıma göre genç kardeşlerimin yaşam tarzlarına bazı konularda değinmek istiyorum.

Artık dünya tam bir köşe kapmaca.

Hedefsiz ve şuursuz milyonlarca kitle var.

Hele ki günümüzde karton bardakların üzerine isimlerini yazıp,romantik ilişkiler peşinde koşan kazıklanmayı sevip kahve içen kitle oldukça fazla.

17 Liraya bir karton bardak kahve içen bu nesil,500 gram kahveyi 70 liraya alarak 97 karton bardak kahve içeceğinden haberi var mı acaba?

Bu işin maddi boyutu.Buna çok fazla takılmıyorum.

Takıldığım şey şu..

Bir de böyle fahiş bir fiyatlandırmanın olduğu mekanlarda inanılmaz sıralar var.Ayrıca bana göre kağıt bardakta kahve içmek hiç marjinal değil.

Sen hiç gitmiyor musun diye sorabilirsiniz hayır ben gitmiyorum.Ben bu tip yerlere niye gitmiyorum mesela

kağıt bardakta kahve içmemek için,kendine has özellikleri olan yerel cafeleri tercih etmemiz gerektiği için, dünyanın en büyük kapitalist gıda zincirlerinden birini daha desteklememek için aşırı kavrulmuş çekirdeklerden yapılan kahvelerini içmemek için gibi nedenleri içeren maddeleri sıralar dururum.

Ve devam ederim sattığı mallar için değerinden fazla para alıyorlar diye .Yada White chocate veya mocha yerine sütlü kahvede içilebilirimi düşüneniliriz. Eksiğimiz kahve içmek mi yoksa özendiğimiz kişiler gibi mi olmak bunu bir düşümelim.

Bu mekanlara verilen para bence kahveye değil, kendilerini kapitalist düzende değerli hissetmek içindir.Kendilerine ait bir çevreleri olmadığı için sadece marka ve gösterişe önem verenler bir araya toplanıp story çekip birilerini etiketleyerek gerçekte olan dünyalarında değilde hayali dünyalarında yaşadığına inandırmak.

Gelelim TİKTOK meselesine

Instagram, Tiktok ve benzeri sosyal medya hesaplarında şuursuz vahşi ve ahlaksız gençlerin çoğalması kanıma dokunuyor.Hepimiz sosyal medyayı kullanıyoruz ama son zamanlarda gençliğin "AKIM" adı altında paylaştığı şeyleri izleyince kafayı yiyorum hele birde buna annelerini babalarını,ninelerini,dedelerini koydukları zaman bir çoğumuzun sıklıkla kurduğu cümleyi kuruyorum nereye gidiyoruz.

Genel olarak kadınların vücudunu, erkeklerin de banka hesabını ve cinsiyetine aykırı hallerini sergilediği bu uygulamalar gençlere bir zehir gibi işleniyor.Yok artık denecek videoları görmeye başladık son zamanlar da.

Halbuki bu tip uygulamalarda gençler yeteneklerini ve bilgilerini konuştursalar ne kadar faydalı olabilir değil mi?

Tüm kulvarlarda olduğu gibi sosyal medya kulvarında da berbat bir konumdayız.

Önce ahlak ve maneviyat çok çok önemli..

İnsanları aptallaştıran bu tip uygulamalara düzenleme getirilmesini çok çok önemli buluyorum.

Umarım kısa sürede bununla ilgili adımlar atılır yoksa siyasetçilerin bile seçim kazanmak için bel bağladığı "Z"kuşağını kaybedeceğiz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.