Takip Et
  • 6 Kasım 2021, Cumartesi

Hani sınır namustu?

Son günlerde siyasetin nabzı tezkereyle atıyor.Malum Ana muhalefet lideri tezkereye hayır dedi.Bir kaç gün sonrada tezkereye hayır dediğini unutarak olsa gerek bu seferde Yozgat da sivil toplum örgütleriyle yaptığı toplantısında ki konuşmasın da kandili yerle yeksan etmezsem bana da Kılıçdaroğlu demesinler dedi.Tezkereye hayır diyen Kılıçdaroğlu'nun Kandil'i hedef alan sözleri ise tepkilere ve tartışmalara neden oldu.

Şöyle bir hafızamızı zorlarsak fazla uzaklara gitmeden

Ana muhalefet, Afganistandan göç olunca, Genel Merkezlerine,”Sınır Namustur” diye. Kocaman bir pankart asıp, bu sloganla ilgili kampanya başlatmıştı. Kısa süre sonra, her zamanki gibi, hemen geri vitese taktılar. Sınır ötesi hareket için, meclise gelen tezkereye, hayır dediler. Yani, diyorlar ki,oradan askerlerimizi çekmeliyiz. Sınırı, yani namusumuzu Oradaki, PKK'lılara, DEAŞ'lılara, PYD'lilere bırakacağız. Hatay’a, Kilise, Ceylanpınar'a Füzeler yeniden yağmaya başlayacak. Ana muhalefet, resmen, bölücü partinin telkini ile tezkereye ilk defa hayır demiştir. Zira bundan önceki aynı içerikte olan tezkerelere, evet oyu vermişlerdi. Muharrem İncenin partisinin tek milletvekili ve İP ciler de evet oyu vermişler. Aklın yolu birdir. Yıllarca, sınırımızda sürdürülen, terör operasyonları, akamete mi uğrasın. Atatürk’ün partisinin yaptıklarına bakın, Allah aşkına .Hal böyle olunca Ana muhalefetin Hayır demesinden sonra, HDP liler, ortaklarını arayarak tebrik etmişler. Peki kol kola yürüdükleri kardeşleri ne dedi tezkereye hayır diyen partim ile, gurur duyurum dediler. Ee ne oldu namusunuz.Hani sınır namustu.

Peki bu Tezkere de, ne var?

Irak’ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır. Suriye’de,

sınırımıza dahil alanlarda PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere, mevcudiyetini sürdüren terör örgütleri, ülkemize, ulusal güvenliğimize ve sivillere yönelik eylemlerini sürdürmektedir. ifadelerinin yanı sıra, buna paralel bir çok elzem konuları içeren Tezkere, Kardeş Partiler Ana Muhalfet ve HDP nin HAYIR Oylarına rağmen Meclisten, geçmiştir.Ana muhalefetin,Namus olarak gördüğü,”Türkiye Cumhuriyetimizin sınırlarını korumak” için TBMM’den geçen tezkereye, HDP’nin hayır oyu vermesini anlamak mümkün.Terör örgütlerinin bitmemesi için, terörün bitmemesi için HDP’nin hayır oyu vermesi de makul Sınır namus değil miydi? Bunu pankart yaptırıp, slogandan öteye geçememeyi ise, anlamak mümkün değil.

İki yıl önce 7 Ekim 2020’de EVET oyu verdiği ve 30 Ekim 2021 günü süresi dolacak olan, daha önce meclise sunulan tezkereyle aynı olan ve TBMM’de oylanan tezkereye HAYIR diyen ana muhalefetin 2023 seçimlerinde HDP’lilerin oylarını almak için, yapmayacağı şeyin olmadığını gösterdi. Bu gidişle, 2023'de,zor alırsınız TESKERE. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.