Takip Et
  • 27 Ocak 2021, Çarşamba

Çerçioğlu neden köfteciliğe soyundu?

Aydın'da geçen hafta, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Efeler'deki Turistik Park'ta köfte+ayran 10 liraya satılması ve bu köfteyi de belli bir komisyon karşılığı vatandaşa ulaştırması, esnaftan çıkan cılız bir ses ile eleştirildi.

Esnafın sesi neden cılız çıktı diye sormak gerek. Kimi koronavirüs nedeniyle alınan kısıtlamadan dolayı iş yerini açamıyor kimi de açsa da iş yapamıyor. Dükkan kirası, Bağkur'u SGK'sı, elektriği, suyu derken ödemesi gereken para var. Elektriğe gelen zamlar, su deseniz tonu olmuş 11 lira. Bunun daha personel gideri de var. Tüm kurumlara olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi'ne biriken su, tabela vergisi ve ön önemlisi de pandemi nedeniyle yasak olduğu için kullanamadığı kaldırımın işgaliye borcu bulunuyor. Nasıl çıkıp açık açık "Büyükşehir Belediyesi bizim paramızla zengin fakir ayırt etmeden ucuza köfte ayran satıyor?" diyebilsin.

“Esnaf temsilcileri niçin ses çıkaramıyor?” dediğinizi duyar gibiyim. Onlar ya Paşa Yaylasında ya da Ada’daki yazlığında 'Temsil ettiğimiz esnaf için ne yapabiliriz?' diye düşünmekle meşguller herhalde. Esnaf borcunu ödeyebiliyor mu, elektriğini suyunu nasıl ödüyor, elemanlarına maaş veriyor mu, hiç önemli değil düşünmeye devam. Trafik karmaşası, hava kirliliği, kötü koku, şehirleşme Büyükşehir'in asıl yapması gerekenleri sorgulayan yok. Yarım ekmek köfte ve ayran 10 lira nasılsa, karnımızı ucuza doyuruyoruz.

“Ne var canım bunda? Ne güzel işte. Vatandaş ucuz köfte yemesin mi?” diyebilirsiniz. Çok da heveslenmeyin şayet Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu köfte+ayranı sizin için 10 lira yapmadı. Sizin için yapacak olsa, 17 ilçenin tamamında bu hizmeti verirdi. Peki niye sadece Turistik Park'ta 10 lira bu meşhur köfte diye biraz düşündüm. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, zaten geçen Mart ayından buyana ortada yok. Belediyeye ait bu işletmelerin sorumluları, Büyükşehir'de söz sahibi kişilerden tahsilat yapamıyor. Durum böyle olunca sık sık Başkan Çerçioğlu'nu rahatsız edip, 'Şu Başkan'dan, şu Başkan Yadımcısı'ndan ve şu müdürlerden para tahsil edemiyorum' diyor. Çerçioğlu da, 'Benden nasıl tahsil ediyorsan, onlardan da paranı alacaksın' deyip gönderiyor. Fakat tüyü bitmemiş yetimin hakkını göz dikenlere ses çıkaramıyor. Niye mi? Kendisini eleştirenlere karşı savunmaya devam etsinler, açığını örtsünler, yani kraldan çok kralcı olanları düşündüğü için. Kısacası köfte+ayran 10 lira yapılması sizin için değil, Başkan Çerçioğlu'nun borazanlığını yapanlara ödül için... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.