Takip Et
  • 17 Aralık 2022, Cumartesi

Çaktıra çaktıra…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen ama henüz kesinleşmeyen 2 yıl, 7 ay 15 günlük hapis cezası ve siyasi yasak kararından çok, kararın haberini alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İmamoğlu’nun ‘çak!’ yapması ve sarmaş dolaş sevinç gösterisi ve konuşuluyor.

Bunun siyasi bir karar olduğunu söyleyenler, aynı zamanda mahkemenin kararını coşkuyla karşılayarak kendileriyle de çelişiyor.

Henüz istinaf ve Yargıtay süreci devam eden bu karar nedeniyle İmamoğlu hakkında kamuoyunda mağdur edildiği algısı oluşacağı düşüncesiyle, tıpkı 20 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan’ın elde ettiği siyasi başarıyı, İmamoğlu’nun da elde edeceğine kesin gözüyle bakanlar hatta zil takıp oynayanlar var.

Türk milletinin mağduru sevdiği, mağdurdan yana olduğu doğrudur ama burada verilen bir mahkumiyet kararına sevinilmesi, 20 yıl önceki etkiyi bekleyenlere tepkiye neden oldu.

Kaldı ki, Recep Tayyip Erdoğan şiir okuduğu için cezaevine girmiş ve siyasi yasaklı olmuştu, İmamoğlu’na ise YSK üyelerine ‘ahmak’ diye hakaret ettiği için bu ceza verildi.

Yani bu toplumun şiir ile küfrü ayırt edemeyecek zeka seviyesinde olduğunu sananlar, yine toplumun önünde çaktıra çaktıra bir erken zafer sarhoşluğu yaşıyor.

Tüm bunların yansımalarını, etkilerini ve sonuçlarını da önümüzdeki günlerde hep birlikte çaktıra çaktıra yaşayıp göreceğiz… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.