Takip Et
  • 17 Haziran 2021, Perşembe

Pandemide pozitif kalmanın yolları nelerdir?

Pandemiyle birlikte çevremde bir çok insanda süreç uzadıkça enerjilerinin düştüğünü ve karamsarlığa düştüğünü görmüştüm. Özellikle 65 yaş ve üzeri olanlarda bu durumu daha fazla hissediyordum.Her defasında şunu ifade ettim enerjimizi kaybetmeyelim pozitif olalım bunu da bir gün atlatacağımızı düşünelim diye hem kendime hem de çevreme telkinlerde bulunup dururdum.Peki nedir bu pozitif enerji hayata nasıl pozitif bakmalıyız.

Pozitif enerji, tüm insanlarda yaratıldığı andan itibaren vardır. Zaman içinde insanoğlu yaşamda kalma savaşı, hırs, ego, stres gibi birçok durumu deneyimledikçe var olan pozitif enerji yavaş yavaş kendini geri plana çekmeye başlar. Pozitif enerji geri plana geçtikçe negatif enerji dediğimiz olumsuz düşünceler önce zihni sonra auramızı sararak bedende negatif blokajlar oluştururlar. Bu şekilde devam ettikçe olaylara bakış açımız ve deneyimlerimiz pozitif olmayabilir. Halbuki yaratılıştan var olan mucize pozitif enerjiyi tekrar hayatımıza dahil edebiliriz.

Yaşam akışımızda negatifleşmemizde bir diğer etken ise günlük hayatımızda çevremizden aldığımız negatif etkilerdir. Zihnimiz çevresel olaylar ile bir bütünlük kurarak eterik bedenimizde negatif birikmelere sebep olabilir. Pozitif kalmanın ilk yolu negatif enerjilerden adım adım uzaklaşmaktır. Negatif enerjiler azaldıkça geriye daha dingin, dengede bir pozitif enerji kalacaktır.

Pozitif enerjide kalmak istiyorsak evde kal dönemlerinde özellikle;Evimizin, iş yerimizin, bulunduğumuz ortamların sık sık havasını yenilemek sıkışan negatif enerjiyi dağıtmaya katkı sağlar.

Evimizde biriken kullanmadığımız eşyalar ya da karışık çekmece ve dolaplar mekân enerjimizin düşmesine sebep olur. Kendimize daha pozitif bir alan oluşturmak için evimizi düzenlemek bolluğu da evimize davet edecektir.

Negatif düşünceleri zihnimizden uzaklaştırmak, günümüzün geri kalanını pozitif geçirmek için önemlidir. Bunun için daha önce mutlu olduğumuz anları 1,5 dakika kadar imgelemek zihnin negatif halinden bizi korumaya katkı olur.

Enerji değişkendir. Anlık olarak negatif düşünce veya pozitif düşünce ile dolabiliriz. Burada önemli olan negatiften uzaklaşmak için yapmış olduğumuz teknikleri istikrarlı bir şekilde hayatımıza dahil etmemizdir.

Dinlediğimiz müziklerde bu anlamda çok etkili gerçekten hani arabesk dinleyeceğimize her sabah kalktığımızda hayat bayram olsa parçasını mırıldanarak kalkmakta fayda var.Çünkü ses titreşimi, enerji frekansını çok hızlı etkiler. Bu sebeple de pozitif müzikler dinlemek hem bizim hem de dinlediğimiz yerin enerjisini yükseltecektir.

Daha pozitif olmak için kendinize özel zamanlar yaratabilirsiniz. Tek başınıza hiçbir şey yapmadan durmak bile farklı bir deneyim oluşturacaktır. Çünkü daima bir şeylerle uğraşan zihnimiz boş kalınca şaşıracaktır. Hayat akıp giderken bazen durup sadece izlemek bile beden dengemiz için önemlidir.

Bir başkasının yaşamı, davranışları hakkında yorum ve yargılama yapmaktan kaçınmamız pozitif enerjimiz için mühimdir Çevremizde olan bitenleri yargılamadan bence/ben olsam gibi sahiplenmeler yapmadan tarafsızca dinleyebiliriz. Her sahiplenilerek kurulan cümle o konu hakkında karmik enerji yaratır..

Pozitif olmak her durumda gülmek, neşeli olmak demek değildir. Ya da pozitif olan kişilerin yaşamlarında negatif hiçbir durum olmuyor demek de doğru değildir. Pozitif olmak her durum ve olayda kendimize zaman tanıyarak, o olayın içinde minimum bir tane pozitif bulmak için gayret etmektir. Yaşam içinde birçok negatifle karşılaşabiliriz böyle durumlarda kendimize zaman tanıyarak negatife değil de şimdi nasıl çözümleyebilirim? Neler yapabilirim? diye sorup, yaşam enerjimize sahip çıkıp, gelecek güzel günlere odaklanmaya niyet etmeliyiz. Yaşam bir yolculuk ve bu yolculukta iniş çıkışlar muhakkak olacak. Amacınız bu iniş çıkışlara odaklanıp varma noktasına geldiğinizde yolculuk bitti ve ben birçok güzelliği fark edemedim dememeniz olsun. kendinizde var olan güzellikleri ve mucizeyi keşfederek, hayatın tadını çıkararak ilerlemeniz dileğiyle kalın sağlıcakla… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.