Takip Et
  • 7 Nisan 2021, Çarşamba

Aydın siyasetindeki heyecanın sebebi ne?

Aydın’ın siyasilerini seçimlere 3-5 ay kala görmeye alışık olan vatandaşlar, ‘Bizim siyasetçilerimizi heyecanlandıran ne, ortada seçim yokken niye siyasilerimiz her gün bir ilçede? Diye konuşmaya başladı.

Vatandaşın böyle düşünmekte çok haklı oldukları kanaatindeyim. Çünkü 7 yıldır AK Parti Aydın İl Başkanlığı görevini yürüten Ömer Özmen, inceden muhalefet etmeye, sürekli ilçe ziyaretleri gerçekleştirmeye başladı. CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden dolayı Aydın’a sadece seçim arifesinde uğrayan Bülent Tezcan, ilçelerde ziyaretler gerçekleştiriyor. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin de hiç şehrimize uğramazken o da Aydın sokaklarında görünmeye başladı.

Vatandaşın sorduğu o soruyu ben de sormaya başladım, ‘Ufukta seçim mi var?’ diye. 13 aydır mücadelesini verdiğimiz pandeminin yarattığı tahribat, tamiri ve telafisi mümkün olmayan yaralar açmaya devam ediyor. Ülkenin ekonomik koşulları da ortada ve seçimi kaldırması mümkün gözükmüyor. Hal böyle olunca ülkenin önceliği seçim değil, ekonomik istikrarın sağlanması. Siyasilerimiz bu durumun çok daha iyi farkında. Çünkü sokakta karşılaştıkları sitemleri telafi edebilecek ne projeleri var ne de çabaları.

O zaman Aydın’a hiç uğramayan milletvekillerimiz ile sokakta görmeye ve muhalefet etmesine hiç alışık olmadığımız AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen’e heyecanlandıran nedir? Bunu biraz araştırmak istedim. İsmi siyasette hiç duyulmayan ama Aydın siyasetini ve siyasetçilerini çok iyi takip eden duayenler bu durumu çok iyi açıklık getirdi. 2019 yılı yerel seçimlerinde hiç ummadığı bir mağlubiyet ile karşılaşan ve şuanda MHP Aydın İl Başkanı olarak görev yapan Haluk Alıcık’ın, o günden buyana stresi atmak için sürekli ilçelerde ziyaret gerçekleştirmesi olduğu düşünülüyor. MHP İl Başkanı Alıcık Aydın’ın ilçelerine 2’nci-3’üncü turunu atarken ittifak ortağı il başkanının saha gözükmemesi tepkiye neden olacaktı. Aydın’ın yerel muhalefeti Cumhur İttifakı ortaklarının bu hareketliliği de, Millet İttifakı milletvekillerini kamçılamış. Peki Aydın’ın yerel iktidarı ne yapıyor? Derseniz, o bildiğiniz gibi. Hangi köşe başına bilbort ve totem astırabilirim. Aydınlının gözünü hangi taktikle boyarım? hesaplarını yapmaya devam ediyor.

Umarım siyasilerimizdeki bu heyecan, Aydın’ın kayıp yıllarını telafi eder ve şehrimizi ‘Büyük Köy’ olmaktan kurtarır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.