Takip Et
  • 8 Ocak 2022, Cumartesi

MAAŞ ZAMLARI MEMNUN ETMEDİ

Yeni yıla girmeden merakla beklenen asgari ücrete tarihi zam yapıldı. Yüzde 50’lik zamla asgari ücret 4250 TL’ye çıktı. Bu rakamın açıklamasından bu yana asgari ücretliler daha maaş alamadan verilen rakamlar eridi bile.

Peş peşe gelen zamlar karşısında alım gücü her geçen gün düşüyor. Burada tepkiler devam ederken, bu sefer hem memurlar hem de emeklilerin gözü kulağı verilecek zamma çevrilmişti. Fiyat artışları fırtınası içinde önceki gün memur ve emeklilerin zamları açıklandı. Tarihi enflasyon sonucunda memura ve emeklilere ekstra yüzde 25 fark verilecekti. Son sözün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı sözlerinin ardından hem memurları hem de emekliler sevinmeye başladı. Çünkü Erdoğan asgari ücrete iyi bir artış yapmıştı. Aynı artışı diğerleri için de yapacağı bekleniyordu. En az yüzde 40 artış olacağı bekleniyordu. Ve Cumhurbaşkanın konuşması ile bu sevinç kursaklarında kaldı. Cumhurbaşkanı memurlara ekstra yüzde 2,5 zam yaptı. Bu eklemelerle memurlar ve emeklilerin maaşı yüzde 30 civarında artış yaşandı. Aslında bu oran çok büyük bir oran ama enflasyon karşısında çok az kaldı.

Elektriğe yüzde 125 zam yapıldığı yere bu oran çok düşük. Alım gücü her geçen gün düşüyor. Zamlar peş peşe geliyor. Akaryakıt fiyatları 7 TL’den 13 TL’yi geçmiş durumda. Doğalgaza ve birçok alanda gelen zamlar adeta vatandaşların alım gücünü eritti. Devlet vergi ve cezalara bile yüzde 36 zam yapmasına karşın memur ve emeklilere yüzde 30 zam yapması pek de memnun etmedi.

Şimdi cadde ve sokaklarda dolaştığınızda herkesin dilinde maaşlara verilen artış ve herşeye gelen zam. Havaların iyice soğumasından sonra gelecek doğalgaz faturaları ile vatandaşların maaşı daha da eriyecek. Görünen o ki daha uzun süre vatandaşların gündem maddesini zamlar ve ekonomi oluşturacak. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.