Takip Et
  • 3 Şubat 2021, Çarşamba

Aydın’ın son umudu Z kuşağı

Aydın tarihine baktığımızda Cumhuriyetin kurulduğundan buyana merhum Başbakan Adnan Menderes başta olmak üzere çok sayıda bürokrat ve siyasetçi yetiştirmiş. 1990’lı yılların sonuna kadar önemli rol üstlenen Aydın’ın yetiştirdiği bu isimler kendi şehri için ne yapmış? Diye baktığımızda, kocaman bir hiç ile karşılaşıyoruz. Aydınlı vatandaşlar da bu bakanlardan şehri için değil, sadece oğlunun bir işe yerleştirilmesi, kızının ataması için talepte bulunmuş. Ama Z kuşağı bu isimlerin birçoğunu bile bilmiyor.

2002 yılında kurulan AK Parti iktidarı ile birlikte büyüyen Aydın’ın Z kuşağı, şimdi yine Aydın’a bir yatırım yapılmadığını ve kendilerini hitap eden bir sosyal alanların olmamasından yakınıyor. Kimi Z kuşağı gerek eğitimi gerekse dolaylı olarak diğer illere gittiklerinde, ‘Aydın’da bu hizmetler niçin yok’ diye sorgulamaya başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Bilim Kurulu toplantısı sonrası birçok açıklamada bulundu. Kısıtlamalar yeni alınacak tedbirlerden bahsederken dikkatimi çeken bir detay vardı. Erdoğan; yaptığı açıklamada Doğuda bir ilimizde dünyanın 3. En büyük ipek yolu gençlik merkezi yaptıklarını söyledi. ‘Ne var bunda, ne güzel işte gençlik merkezi açılmış’ diyebilirsiniz. Evet bence de açılsın, benim üzerimde durduğum nokta bu gençlik merkezi açılırken açılışa Aydınlı olduğunu her fırsatta söylediğimiz Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk da katıldı. Sayın Bakan acaba şunu düşündü mü bir Aydınlı olarak, bu niye benim ilim de yok diye. Elbette diğer illere yapılan hizmetlere karşı değiliz, bizim dile getirdiğimiz Aydın bu hizmetlerden neden faydalanamıyor? Zira Sayın Bakan Aydın AK Parti kongresinde de müjde vermiş, çağrı merkezi açılacağını söylemişti. Sayın Bakanım bahsettiğiniz çağrı merkezi bir çok ilde üç dört yıldır açılmış durum da. Aydın’ın Z kuşağı da ‘Niye bizim şehrimize bir şey yapılmıyor’ sorularını kime soracağını unutmamalı.

Ankara’dan Aydın’a bakanlar, bu şehrin inciri, zeytini, pamuğu, kestanesi başta olmak üzere her şeyin yetiştiği zengin bir memleket sanıyor. Bugüne kadar da iş ve atama dışında da bir talep gelmemiş. Bu nedenle doğal olarak Aydın’ın hiçbir eksiğinin olmadığını düşünüyor. Aydın’ın yerel iktidarı Büyükşehir Belediyesi de yaptırdığı reklamlarla da Ankara’dan bakanların bakış açısını doğrular gibi zaten. Fakat gelip Aydın halkının sorununu, yaşadığı sıkıntıları soran yok. Aydın’ın son umudu sizsiniz Z kuşağı, atalarınız gibi şahsi taleplerde değil, memleketiniz için isteklerde bulunun o bakanlardan ve milletvekillerinden. Sizin çocuklarınız yaşayabileceği bir şehir istiyorsanız. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.