Takip Et
  • 15 Aralık 2021, Çarşamba

KOSGEB’i CHP’ye bağlayın daha iyi

Aydın’da kulak misafiri olduğum bir konuyu sizlere aktarmak istiyorum. İş dünyasının etkin isimlerinin olduğu bir ortamda, KOSGEB destekleri konuşuluyordu. Biri, diğerine, “KOSGEB destek vermiyor mu?” diye sordu.

O da, “KOSGEB kapı kapı dolaşıp kendisi para topluyor, ne desteği?” yanıtını verince kulak kabarttım. KOSGEB Aydın İl Müdürlüğü bina tadilatı yapıyormuş. Bunun için odalardan, STK’lardan ve iş insanlarından para topluyormuş.

KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, çaldığı kapılarda 50 bin, 100 bin TL ya da ne kadar yapılabilirse destek istiyormuş. Denge Gazetesi Haber merkezinde konuyu yazı işleri toplantısında gündeme getirdim. Derinlemesine bir araştırma yapıldı ve ne yazık ki duyduklarım doğruymuş.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt’un bu konudan haberi var mıdır; bilmiyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın kendisine bağlı bu kuruluşlara, “Bina yatırımlarınızı destek verdiğimiz kitlelerden toplayın!” gibi bir talimatı bunuluyor mu; onu da bilmiyorum.

Bildiğim tek şey var; bu hareketler AK Parti iktidarını, hükümeti ve devleti küçük düşürüyor. Muhalefet partilerinin tümü birleşse; hükümetin atadıkları tarafından yönetilen kurumun bu uygulaması kadar iktidara zarar veremez.

“Ne var bunda?” diyenler olabilir.

Şu sorulara yanıt versinler tatmin olurum;

KOSGEB’den destek almak isteyen herhangi birinin dosyasında, “tadilatımıza bağışta bulundu” notu yoksa ne olacak?

Destek almak isteyenin bağlı olduğu odanın tadilata katkısı olmamışsa ya da düşük olmuşsa nasıl değerlendirilecek, iki seçenek arasından hangisi tercih edilecek?

KOSGEB gibi para dağıtan, destek veren kurumun yöneticilerinin destek verdikleri kitleden para istemesi ne kadar etik?

KOSGEB’in mevcut fiziki şartları yeterli değilse bunu karşılayacak kendi gücü yok mu?

Bu soruları çoğaltır gideriz. Sonuç olarak Aydın gibi bir yerde yaşanan bu durum iktidara zarar, muhalefete yarar sağlar. KOSGEB Başkanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu olayın içindeyse, eylemi yapanların arkasındaysa şunu öneririm; KOSGEB’i CHP’ye bağlayın daha iyi olur. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.