Takip Et
  • 23 Nisan 2022, Cumartesi

23 NİSAN'IN ANLAM VE ÖNEMİ

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”Mustafa Kemal Atatürk

23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Ulu önder Atatürk'ün Türk milletinin geleceği çocuklarına armağan ettiği ilk bayram.

Zira; Büyük önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar'ı çocuklara armağan etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”düsturu ile çıkılan yolda yılmadan yorulmadan yürümek zorundayız.

Bir ara Uluslararası nitelikte kutlanır ve TRT'den başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere Dünyanın dört bir yanından Dünya çocuklarını ülkemize davet ederek onları bir araya getirir geleceğin en önemli dostluk köprülerini kurardı. Sonradan Olayın boyutu başka platformlara taşındı.Tarihimizi sabote etmek adına uydurulan programların ardından 23 Nisan'a Yine ve yeniden o milli ruh tesis edilmeli.Geleceğimizin, istikbalimizin teminatı çocuklarımıza Vatan-Millet-Bayrak-Atatürk sevgisi yine ve yeniden aşılanmalı.Hele hele de Dünya’da yaşanan olayların her gün bir kez daha haklı çıkarttığı 100 yılın dahisi Atatürk iyi anlaşılmalı ve anlatılmalı.

Türk insanı olarak başta 23 Nisan olmak üzere, 19 Mayıs'lar, 30 Ağustoslar, 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız her zamanki gibi coşkulu ve bayraklarla kutlanmalı.

Dünya’da, Avrupa’da Orta Doğu’da böylesine önemli ve anlamlı günlere sahip tek bir ülke yok.

Eğer ki Türkiye Cumhuriyeti büyükse bu bayramlar Dini, milli ve manevi değerleri ile büyüktür.

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”Mustafa Kemal Atatürk23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir 23 Nisan 1920 tarihi, bugün üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin ilan edildiği önemli bir gündür.

Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen uluslar, temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılırlar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.