Takip Et
  • 10 Mart 2021, Çarşamba

Kadınlar göstermelik olarak hatırlandı

Yılda bir kez kutlanan kadınlar günü nedeniyle Aydın’da da çok fazla etkinlik düzenlendi. Haber merkezlerine gün içerisin de farklı siyasi partilerden, farklı STK’lardan kadınlar günü nedeniyle açıklamalar ulaştırıldı. Fakat en çok ilgimi çeken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması ise, Efeler’de 160 araç ile şehir içi taşımacılığı yapan Aydın 133 Nolu Şehir İçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’nin yaptığı pankart oldu. ‘Kadınlar hayattır, hayatımız önemlidir’ yazan o pankart aslında çok şey anlatıyordu. Tabi ki anlamak isteyene!

Aydın’da siyasi parti temsilcileri de bu günden nemalanmak için ellerinden gelen performansı gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaptırdığı soyut heykelin açılışını yaptı. AK Parti İl Başkanlığı yaklaşık 120 kadının istihdam edildiği bir fabrikada kadınların gününü kutladı. Diğer siyasi partiler ve STK’lar da farklı etkinliklerle kadınları hatırlıyormuş gibi yaptı. Umarım yılın geri kalan 364 günü de kadınların yanında olurlar. Şiddete, tacize, tecavüze uğrayan kadınlara sahip çıkarlar. ‘Sahip çıkmadıklarını nereden çıkartıyorsun’ diyenler de olabilir. Kadınlar sadece fiziksel değil sözlü şiddete de maruz kalıyor şiddetin her türlüsüne karşıyım tabi birde çalışan kadınlarımızın çalıştığı yerlerde mobbing şiddetine maruz kaldıklarınıda unutmamak gerek öyle ki;

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan birim müdürü Ümmü Gülsüm Altınel, usulsüz şekilde verilen ihalelere imza atmadığı için psikolojik şiddete uğradı. Altınel, 2015 yılında başlayan bu mobbing sonrası verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Yine kadın başkanın mobbingine uğrayan başka kadın var mıdır? Evli belediye çalışanı kadınlara ‘Benim iznim olmadan hamile kalmayacaksınız’ veya en ağır hakaret ve küfürlere maruz kalan başka Büyükşehir Belediyesi çalışanı kadın var mıdır? Bunları Aydın halkı kadar muhalefet parti temsilcileri de biliyordur. Aydın’da Cumhur İttifakı’nı temsil eden siyasi parti temsilcileri bence fabrikada ekmeğini kazan kadınlar yerine, mobbinge uğramış Ümmü Gülsüm Altınel’e, aynı işkenceye maruz kalmış diğer belediye çalışanlarını ziyaret etmesini beklerdim. Hadi buna cesaret edemediniz, toplumun mobbingine uğramış olan kadınların isimlerini İl Sosyal Hizmetler Müdürü’nden alarak onları ziyaret edebilirdiniz. Fakat amaç sadece Kadınlar Günü nedeniyle gündem olmak, göstermelik olarak günleri kutlamak ancak bu kadar oluyor.

Peygamber efendimizin (Cennet annelerin ayakları altındadır.) sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.

Bir gün göstermelik değil her gün kadınlarımızın yanında olmak dileğiyle kalın sağlıcakla. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.