Takip Et
  • 28 Nisan 2021, Çarşamba

Aydın siyasetini kim yönetiyor?

Ülke siyasetine yıllarca Aydın halkı yön vermiş, önemli siyasetçiler yetiştirmiştir. Başbakan, Bakanlar çıkartmıştır. Tabi ki Aydın’ın siyasetteki hükümdarlığı, 2000’li yıllara kadar sürmüştür. Geride kalan 20 yılı bakacak olursak, Genel Başkan Yardımcısı ve Bakan olarak görev yapan hemşerilerimiz de var. MHP’nin son kurultayında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Deniz Depboylu listede yer almadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı değişiklik ile Aydınlı Bakan Zehra Zümrüt Selçuk da görevden alındı.

Türkiye siyasetine yıllarca hükmetmiş isimlerin Aydın’a ne kadar katkıları olmuş? Bu tartışılması gereken bir konu diyeceğim ama tartışılacak bir yanı da yok. Çünkü ‘Görünen köy kılavuz istemez’ ve katkılarının olmadığı aşikar. Bir dönem Ege Bölgesi’nin Başkenti sayılan Aydın şuanda artık ‘Büyük Köy’ olarak adlandırılıyor. Bunu dillendirenleri kızmamız mümkün değil, Aydın’ın nüfusu artmasına rağmen her geçen gün küçülmeye devam ettiğini görüyoruz.

Son genel ve yerel seçimler ittifak şeklinde gerçekleştirildi. AK Parti, MHP ve BBP Cumhur İttifakı, CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi de Millet İttifakı olarak seçimlere girdi. 14 aydır yaşadığımız koronavirüs ile bu ittifak olayı bazı kişilerin ekmeğini yağ sürmüş olsa da, Aydın’da bazı kişilerin kimleri ve hangi partileri hükmettiğini vatandaşın daha şeffaf bir şekilde görmesine neden oldu. Aydın’da her partinin ayrı tabelası ve ayrı tüzüğü olduğuna bakmayın. İlimizde siyaset bence tek noktadan yönetiliyor. Bunu kısaca örnek verecek olursak CHP’liler tek adam (Tek kadın) egemenliğinden şikayetçi ve bir çoğu bunu artık daha çok dillendirmeye başladı. Çünkü kol kırıldı ama yen içinde duramıyor.

Yine Millet İttifakı İl Başkanı da CHP’liler gibi Aydın’daki ilişkilerden ve tutumlardan rahatsız ve bunu dillendirmeye başladığı için partisinin genel merkezine çağrılıp kulağı çekildi. Şimdi bu İl Başkanı ya istifa edecek ya da emredildiği üzere gıkını çıkartmadan oturduğu yerde oturacak.

AK Parti Aydın Teşkilatına baktığımızda ise maçı çok iyi götürüyor, suya sabuna dokunmadan gün geçiriyor. Aydın’ın milyarlarca lirası çalınmış, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında açılan dava dosyaları sümen altı edilmiş, hatta zaman aşımına uğramış ama Avukat olan AK Parti İl Başkanı’nın umurunda değil. Aydın’ın milyarlarca lirası heba olmuş iddiaları ayyuka çıkmış, duymazdan gelmeye devam ediyor. Adalet mi? O er ya da geç yerini bulacaktır. Ayrıca, Avukat İl Başkanının hakkını yememek lazım, yerel basının ardından bir kez de ulusal basında Çerçioğlu’nun vaat ettiği 135 projeyi gerçekleştirmediğini anlatmış.

MHP İl Başkanı ise, 2019 yılında kaybettiği Nazilli Belediye Başkanlığı seçiminin ardından 17 ilçemiz arasında mekik dokumaya devam ediyor. Gittiği ilçelerde sohbet esnasında Aydın’ı yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı’na eleştiriyor mu bilinmez ama 25 aydır basın karşısına çıkıp açıklama cesaretini bugüne kadar gösteremedi.

Aydın’da olup bitenleri baktığımızda ‘Aydın siyasetini kim yönetiyor?’ Sorusunu sormamız gerekiyor. İlimizin yılları heba edilmemesi ve eskiden olduğu gibi ülke yönetiminde yer alacak isimler yetiştirebilmek adına. Daha önce görev alan Genel Başkan Yardımcılarımızın ve Bakanlarımızın Aydın’a katkısı olmamış olabilir ama bu yeni yetiştireceğimiz siyasetçilerin de aynı olacağı anlamına gelmez. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.