Takip Et

EFSANE VALİ

Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’nun 32. Gün programına konuk olduğu kısa bir video ile karşılaştım. Rahmetli Yazıcıoğlu “Mezarıma, hür, demokrat, adam gibi bir ülkede yaşayamadan gitti yazın.” diyordu. Aslında Türkiye Cumhuriyeti ‘nin özetiydi bu izlediğim kısa video. Kim bilir, kaç nesil daha, böyle bir ülke özlemi ile yitip gidecek?

Ömrümün orta yaşlarında olduğum bu günlerde, bakıyorum da memleket meselesi olarak hep aynı yolda patinaj yapıp durmuşuz. Enflasyon, geçim sıkıntısı, döviz karşısında eriyen Türk Lirası, kervan yolda düzülür mantığıyla yapılan aksayan her iş, bizden olmayana iş yok aş yok mantığı, sorgulamayan kurumuş zihinler, para için tüm değerlerini satanlar, çürümüş siyaset, kurnaz STK’lar vs vs.

Hep mi bardağın boş tarafı diyeceksiniz, dolu kısım o kadar az ki ne yazayım bilmiyorum. Ülkemizin yakın tarihini oturup yazmayacağım size... Zaten bu tarihi bilmenin her vatandaşın asli vazifesi olması gerektiğini düşünüyorum.

Hayat bir dengeden ibaret aslında. ŞEMS’in “Noktalar sürekli değişse de bütün aynıdır. Bu dünyadan giden her hırsız için bir hırsız daha doğar. Ölen her dürüst insanın yerini bir dürüst insan alır. Hem bütün hiç bir zaman bozulmaz, her şey yerli yerinde kalır merkezinde... Hem de bir günden bir güne hiç bir şey aynı olmaz.” Sözü bunu anlatır. “Hayatta adalet arayanlar çok üzülecek çünkü bu dünya dengeler dünyası.” demişti bir astrolog. Bu sözü duyunca adalet aşığı ben şöyle acı acı gülümsedim ve düşününce de çok haklı bir söz olduğuna kanaat getirdim. Bundan mütevellit kötü kadar iyinin de var olduğunu bilmenin mutluluğu ve hafifliğini yaşadım.

Çağımız manipülasyon çağı ve reklamların varoluş sebebi de kitleleri manipüle edip tüketimi sağlamak, kötüyü, cahili, erdem yoksunu olanı alkışlatmak ve en fenası ondan bir ilah yaratmak. Nitekim en güzel örneği de Hitler’dir. İnsanın ilkel yanına hitap ederek bir canavarlık kasırgası yaratmış dünyayı öfkeye ve şiddete teslim etmiştir.

Bilmek uğruna çaba gösterin, bizler bilgi ile beslenen varlıklarız. Bildiğimiz ve öğrendiğimizde asıl mutluluğa erişiriz. Bildikçe özgürleşecek, doğruları görecek, yönlendirmelere ve manipülasyonlara kapılmayacak ve bu sayede Efsane Valimiz Sayın Recep Yazıcıoğlu’nun özlemini çektiği hür, demokrat, adam gibi bir ülkeyi gerçekleştirmiş olacağız.

Dengeler dünyasında yolumuz doğruluk ve iyilik olsun.

Not: Bütün yazılanlar aslında kendime de bir öğretidir. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.