Takip Et

Bizim oğlan!

Aydın’da bir yıldız futbolcu daha Aydın’ın profesyonel takımlarının formasını giyemeden Türkiye’nin üç büyük takımlarından Galatasaray’a transfer oldu. Aydın SHÇEK Spor’da yetişen, Manisaspor altyapısında profesyonel olan ve kendini geliştirerek tam 2 milyon 250 bin TL’ye Galatasaray’a transfer olan Aydınlı Oğuzhan Kayar’ı kutluyorum. Altyapıya büyük önem veren Manisaspor, Aydın’dan 15 bin TL’ye aldığı Oğuzhan’ı bugün Galatasaray’a tam 150 kat fazlasıyla sattı. Yani kazanan Manisaspor ve Oğuzhan oldu. Bütün gazetelerde, televizyonlarda Aydın’ın değil, Manisa’nın reklamı yapıldı.

 

Aydın’da özellikle futbol camiasında dışarıdan gelen her zaman daha değerli oluyor. Dışarıdan gelene 5 veriliyorsa, Aydınlı olan kişiye 2 verilir. Kafalarda hep “Bizim oğlan zihniyeti” vardır. Dışarıdan gelene forma verilirken, “Bizim oğlan” muamelesi gören Aydınlı çok fazla forma şansı bulamaz. Bunun örneklerini Aydınspor 1923’te son 3 yılda yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Altyapıdan profesyonel yapılan yetenekli futbolcular, forma şansı verilmeyince antrenman futbolcusundan başka bir şey olamıyor.

Nazilli Belediyespor için bunu söylemek çok doğru olmayabilir. Çünkü son yıllarda Aydınspor 1923’e oranla altyapısından yetişen gençlere A Takım’da daha şans verdi.

Aydınspor 1923’teki altyapıdan yetişen gençlerin A Takım’da çok fazla forma giyememesi ile ilgili olarak hep söylenen

sebep, Aydınspor 1923’ün yarışmacı bir takım olduğu, zirve mücadelesi veren yarışmacı bir takımın aynı zamanda yetiştirici olamayacağı gösterilmiştir.

Ama Aydınspor 1923 ile birlikte bu sezon 2. Lig’e çıkan, hem yetiştirici, hem yarışmacı bir kulüp olan Altınordu bugün Kırmızı Grup’ta lider ve Türk futbolunun gözü Altınordu’nun üzerinde. Demek ki hem yetiştirici, hem de yarışmacı olunabiliyormuş. Aydınspor 1923 altyapısında yetişen genç Halil İbrahim Tuna’yı Altınordu profesyonel yaptı ve bugün banko oynatıyor. Halil İbrahim de Aydın’da kalsa, yüksek ihtimal antrenman futbolcusu olacak, A Takım’da forma giyemeyecekti.

O yüzden Aydınlı yetenekler, Aydın’ın profesyonel takımlarında forma giyemeden diğer illere gidiyor diye aslında üzülmemek gerekir. Aydın’da kalıp “Bizim oğlan” olmaktansa, dışarıya gidip önlerini açıyorlar.

Tabi Aydınlı önce kendi memleketine hizmet etmeli, bunun için de en başta “Bizim oğlan” zihniyetinin değişmesi ve altyapının üvey evlat olarak görülmemesi gerekiyor. Ondan sonra gerisi kendiliğinden gelecektir…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.