Takip Et

Ön seçim

Aydın’da yerel seçimlerin arefesinde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor.

AK Parti, Aydın’da geçtiğimiz hafta ön seçim niteliğindeki temayül yoklamasını yaptı. Temayül yoklaması önemliydi, ama asıl önemli olan temayül yoklaması sonuçların adayları belirlemeye ne derecede yansıyacağı.

AK Parti temayül derdini atlatırken, CHP’de Efeler Belediye Başkan Adayı’nı belirleme yönteminin nasıl olacağı, sorun haline dönüşüyor.

 

Efeler Belediye başkan aday adaylığını açıkladığı ilk günden bu yana adaymış gibi çalışan Ahmet Gümüş, her defasında ön seçim yapılması gerektiği ifade etmişti. Gümüş’ün ardından CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz da, ön seçimden yana olduğunu belirtirken, sert bir konuşma yaptı. Bunun üzerine Genel Merkez’in belirleyeceği yönteme saygı duyulması gerektiğini belirten diğer aday adayları Mesut Özakcan ve Saadet Kavasgil’in yaptıkları açıklamalardan sonra bu hassas dönemde CHP’de bir ön seçim gerginliği oluştu.

 

Bazı vatandaşlar, CHP’de yaşanan gelişmeleri “Daha aday belirlemeden tartışmalar başlamış” şeklinde yorumluyor. Böyle bir hassas süreçte yaşanan gerginlik CHP’ye çok da olumlu yansımayacak gibi. Tabi yaşanacak gelişmeleri, CHP’liler kadar, rakipler de merak ediyor. Çünkü, bu hassas süreçte yaşanacaklar sadece CHP’yi değil, rakiplerini de etkileyecek.

 

Seçimlerde sandığa güveniliyorsa, aday belirlemede de sandıktan korkmamak gerek. Sonuçta sandıktan kimin çıkacağı da belli değil…

 

***

 

Bu arada, adı İlhami Ortekin Spor Kompleksi olan, fakat resmi müsabaka oynamaya çok elverişli olmayan bir futbol sahası, soyunma odaları ve birkaç spor aleti ile spor kompleksini andırmayan atıl durumdaki tesis sonunda yenileniyor. Tam bir yıldır tabelasındaki ismi sökülen, kapıları kırılan, yedek kulübeleri yakılan ve kullanılamayan Aydın Belediyesi’ne ait İlhami Ortekin Spor Tesisi’nin haberini bir yıldır defalarca gündeme getirmemizin ardından, bugün, yarın derken, yenilenmesi için ihalesi nihayet yapıldı.

İki ay içinde tamamlanması beklenen tesisteki yenileme çalışmaları başlamış. Bakalım tesisin yeni hali nasıl olacak. Tabi tesisi yenilemekten daha çok önemlisi, o tesisi koruyabilmek ve amacına uygun kullanabilmek. Yoksa şimdi olduğu gibi, 5-6 yıl sonra yeniden ihaleye çıkılmak zorunda kalınır! 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.