Takip Et
  • 6 Ağustos 2013, Salı

Büyükşehir bereketi!

2014 yılı Mart ayında Aydın’ın büyükşehir olmasıyla kapanacak olan İl Özel İdaresi’nin son 5 yılda spora yaptığı yatırımlardan geçen haftaki yazımda bahsetmiştim. Bu yıl spor yatırımları için 5 milyon 277 bin TL’lik bütçe ayrılırken, İl Özel İdaresi’nin kapanacağı Mart ayına kadar ayrılan 1 milyon 867 bin TL’lik ek bütçe ile 15 aylık süre içinde Aydın sporu için tam 7 milyon 744 bin TL harcanmış olacak. 2012 yılında İl Özel İdare bütçesinden spora 3 milyon TL ödenek ayrılırken, 2013 yılında bu ödenek tam ikiye katlandı. Bunu en güzel, “Büyükşehir bereketi” diyerek özetleyebiliriz. 
Aydın’ın büyükşehir olacağı gündeme gelmeden önce ilçeler, beldeler futbol sahalarını İl Özel İdaresi bütçesinden sentetik çim yaptırabilmek için sıraya giriyordu. Kimisinin sahası 2 yıl sonra yapılıyor, kimisininki ise yeterli bütçe olmadığı için yapılamıyordu. Ama Aydın’ın 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde büyükşehir olacak olması, İl Özel İdaresi’nin kapanacağının kesinleşmesinin ardından artık İl Özel İdaresi, ilçelere, beldelere, köylere adeta ‘sizin sahayı da yapalım’ demeye başladı.
Yani İl Özel İdaresi bütçesinden yıllardır harcanmayan para, son yılda harcanmaya başladı. Madem spora bu şekilde yatırım yapılabiliyordu, neden daha önce yapılmadı? Neden Aydın sporunun tesis anlamındaki ihtiyaçları geçen yıllarda giderilmedi? Aydın’ın ihtiyacı olan spor tesislerini yapmak, yenilemek ve spora daha çok destek olmak için İl Özel İdaresi’nin kapanacak olması mı gerekirdi?
Spor yatırımları için gerçekten gerekli hizmeti yapmak, eksikleri gidermek için bir şeylerin son döneminde, elde kalanları tüketmek için mi beklenmesi gerekiyor?

Yıldızgücüspor’a büyük ödül
Son olarak önümüzdeki Mart ayına kadar spora ayrılan ek bütçeden U19 Türkiye Şampiyonu olan Yıldızgücü Spor Kulübü’nün 50 bin TL ile ödüllendirilmesine karar verilmiş. Tarihi bir başarı elde eden Yıldızgücü Spor Kulübü’nün böylesine büyük bir ödül ile ödüllendirilecek olması güzel. Çünkü ekonomik bir geliri olmayan kulüplere yapılacak en büyük destek, maddi destektir.
Yıldızgücüspor’a böylesine büyük bir ödülün verilmesinde de, büyükşehirin etkisi tartışılmaz!
Keşke, geçen sezon takım eşofmanı bile olmadan Türkiye Şampiyonası maçlarına çıkan, ama yine de U19 Türkiye Üçüncüsü olarak tarihi bir başarı elde eden Sağlıkspor ve U16 Türkiye Dördüncüsü olan SHÇEK Spor Kulübü’ne de başarılarından dolayı cüzi bir miktarda ödüller verilseydi. Belki ekonomik sıkıntılardan dolayı bugün sportif faaliyetlerini devam ettiremeyen Sağlıkspor, spora hizmet etmeye devam eder, onca sporcu ortada kalmazdı.
Edindiğim bilgilere göre, ek bütçede Aydın’ın ihtiyacı olan bazı spor tesisleri için de ödenekler ayrılmış. Bunlar, büyükşehirin şimdiki bereketi. Büyükşehir bereketini yerel seçimlerden sonra da göreceğiz. Umarım bugünleri aramayız!
Herkese iyi bayramlar…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.