Takip Et
  • 25 Haziran 2013, Salı

Varlık içinde yokluk çeken Aydın futbolu!

Aydın’da okulların kapanmasıyla birlikte birçok kulüp yaz futbol okulu çalışmalarına başlayınca, Merkez’deki saha sıkıntısı gündeme geldi. 

Aydın’ın futbol potansiyelinin yüksek olduğu, altyapıya önem veren kulüplerin potansiyeli herkes tarafından biliniyor, anlatmaya gerek yok. Aydın Merkez’de bildiğim kadarıyla 7 kulüp, Aydınspor 1923, İbrahim Gülümser Gençefespor, Köprülüspor, SHÇEK Spor, Astaşspor, Yıldızspor ve Tuğlaspor bu dönemde farklı yaş gruplarında birçok seansta yaz futbol okulu çalışması yapıyor. 7 kulübün hizmetinde olan sadece iki futbol sahası var, onlar da Adnan Menderes Stadı 1 Nolu ve 2 Nolu Yan Sahaları. Merkez’deki yaz futbol okullarına ilgi fazla olunca, dolayısıyla iki saha kulüplere yetmiyor.

Aydınspor 1923 Altyapı Sorumlusu ve Yıldız Spor Kulübü Başkanı Kaya Özcan, geçen hafta Aydın Valisi Kerem Al, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydınlı Milletvekilleri’ne seslenerek, “Merkez'deki sahalar Aydın'daki futbol potansiyelini kaldırmıyor. Atıl durumdaki sahaların hizmete açılmasını ve yeni sahalar yapılmasını istiyoruz. Aydın'da şeker var, un var, ama helvayı yapacak mutfak küçük geliyor” diyerek, Aydın’daki tüm kulüplerin gerçek sıkıntısına çözüm istedi.
Aynı dönemde SHÇEK Spor Kulübü'nün yöneticisi ve Altyapı Antrenörü Cemal Aris, Aydınspor 1923'ün altyapısının kullanabileceği Mukan Perinçek Stadı, Yörük Ali Efe ve İlhami Ortekin Sahaları olmasına rağmen, bu sahalar atıl durumda olduğu için Adnan Menderes Stadı Yan Sahaları'nda futbol okulu çalışması yapmasına sitem etti. Aris de, kendisine göre haklı.

Kulüpler farklı olsa da, Aydın futboluna hizmet eden Kaya Özcan ve Cemal Aris’in dile getirdikleri ana sorun Aydın Merkez’de futbol sahalarının yetersiz olması, aslında var olan sahaları kulüplerin kullanamaması.

Aydın futbolu aylardır varlık içinde yokluk çekiyor. Aydın Merkez’deki futbol sahalarına baktığınızda kulüplerin kullanımında olan Adnan Menderes Stadı 1 ve 2 Nolu Yan Sahaların dışında aylardır atıl durumda olduğu için kullanılamayan Mukan Perinçek Stadı, İlhami Ortekin Sahası, futbol okulu çalışmasına uygun olan Efeler Mahallesi Semt Sahası ve şuanda tam anlamıyla kullanılamayan Yörük Ali Efe Sahası var. Yani 3’ü Aydın Belediyesi’ne ait olan tam 4 sahayı Aydın’daki kulüpler kullanamıyor. Aylardır kulüpler varlık içinde yokluk çekmek zorunda bırakılıyor.

Yaklaşık 7 aydır İlhamİ Ortekin Sahası’nın atıl durumda olmasıyla ilgili haberler yaptık. Geçtiğimiz aylarda Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu yaz döneminde sahayı sentetik çim yapacaklarını ve Aydınspor 1923 altyapısının hizmetine sunacaklarını açıklamıştı.

Eğer aylardır bakımsız olduğu için kullanılamayan İlhami Ortekin Sahası ile Efeler Mahallesi’ndeki semt sahası, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aydın Belediyesi arasında yazışmalar devam ettiği için durumu muallakta olan Mukan Perinçek Stadı ve tam anlamıyla kullanılamayan Yörük Ali Efe Sahası bugün Aydınspor 1923 ve Aydın’daki diğer amatör kulüplerin kullanımında olsaydı, saha sıkıntısı falan yaşanmayacaktı. Aydın’daki kulüpler varlık içinde yokluk çekmeyecek ve bu kulüplerde futbol eğitimi alan geleceğin futbolcuları daha iyi şartlarda eğitim alacaktı!

Aydın’da kulüplerin kullanamadığı futbol sahalarının, acil bir şekilde kulüplerin kullanımına açılması için gereken yapılmalı. Burada en önemli görev de Aydın Belediyesi’ne düşüyor.

BAŞKA İLLER, AYDIN’IN KAYMAĞINI YEMEYE DEVAM EDİYOR
Aydın Güreş Eğitim Merkezi’nde yetişen ve bu sezon başında Ankara MTA Kulübü’ne transfer olan Aydınlı Serkan Akkoyun, geçtiğimiz hafta sonu Yıldızlar Avrupa Şampiyonu oldu. Aydın’da yetişen bir güreşçi daha, Aydın’da güreşe yatırım yapan kulüp olmadığı için Ankara MTA kulübü ile Avrupa Şampiyonluğu yaşadı. Futbol veya güreş fark etmiyor, Aydın yetiştiriyor, başka illerin kulüpleri Aydın’ın yetiştirdiği sporcularla isimlerini zirveye çıkarıyor. Aydın'ın kaymağını, başka iller yemeye devam ediyor.
Başarılı güreşçi Serkan Akkoyun’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.