Takip Et

Seçmen ne istiyor?

Yerel seçimler yaklaşırken, her geçen gün zaman daralıyor. Aydın’da CHP ve MHP’den sonra bugün AK Parti’nin de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklanıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren, adayların tam olarak belirlenmesiyle seçim yarışı biraz daha hareketlenecek.

Tabi adaylar, aday adayları yavaş yavaş seçim atmosferine girerken, ara sıra bazı projelerinden bahsetseler de, Aydın’da genellikle gündemi suç duyuruları ile dolu.

 

Erdal Aydın arkadaşımızın ilçelerde “Seçmen ne düşünüyor?” başlıklı çalışmasında ilçelerde, beldelerde vatandaşların genel olarak sorunlarını, yaşadıkları yerde gördükleri eksikler hakkında bilgi sahibi olmak mümkün. Şuana kadar Efeler, Umurlu, Yenipazar, Didim, Koçarlı ve Söke’de seçmenler ile yapılan çalışmalarda vatandaşların siyasilerden gerçek beklentilerini, vatandaşlar için gündemin ne olduğu da net olarak görülüyor.

 

Vatandaşların açıklamalarına baktığımızda, “Didim’de alt yapı, bozuk olan yollar, çevre düzenlemesi gibi başlıca sorunlar var. Öncelikle bunların giderilmesi gerekiyor” diyen de var. “Benim siyasetçilerden hiç bir beklentim yok. Halk için çalışılmıyor, 7’den 70’e herkes bilir ki, seçilip başa gelenler önce kendisi için daha sonra da çevresinde olanların çıkarına çalışıyor”, “Umurlu Beldesi’ne ben bildim bileli hiçbir yenilik yapılmadı. 20 yıl önce ne ise hala aynı durumdadır”, “Koçarlı Üniversite’nin bölümü bulanan bir ilçe olmasına rağmen gençler için hiç sosyal faaliyet olanağı ve öğrencileri burada tutacak bağlayıcı alternatifler yok. Özellikle bayanlar için iş olanakları ve yatırımdan yoksun kaldık”, “Köşk Belediyesi de çalışmalar yapıyor, fakat ilçemizin adına yakışır bir yer olması için çok eksiklerimiz var. Biz bayanların gidip oturabileceği bir parkımız yok. Sosyal açıdan çok eksiklerimiz var”, “Büyükşehir oluyoruz ama henüz alt yapı bitirilmedi. Alt yapı ve yolların kısa sürede bitirilmesini istiyorum”, “Köşkte alt yapı tamamlandı ve güzel oldu. Spor salonu, ailecek oturup dinlenebileceğimiz park ve benzeri alanlarımız yok. Sosyal alanların yapılmasını istiyorum”, “Siyasetçiler seçim dönemlerinde ortaya çıkıyor ve bu dönemlerde hizmet verip, seçim sonrası hizmet de göremiyorum, kendileri de gözükmüyorlar. Bunu 5 yıla yaymalarını, vaat ettikleri projeleri yerine getirip halk ile sürekli iç içe olmalılar”, Söke’de siyasetçileri halkın arasında görmek, onların sadece partilisine değil her vatandaşa eşit davranmalarını ve hizmet vermelerini istiyorum. Saat 18:00’dan sonra ilçemizde ışıklandırma, aydınlatma kötü olduğu için sokağa çıkamıyoruz ve herkes kabuğuna çekiliyor” diyenler de var. Yani herkesin siyasilerden beklentisi çok. Tabi içlerinde, yapılan çalışmalardan memnun olanları da var.

 

Gerek Büyükşehir adaylarının, gerekse ilçelerdeki adayların projelerinde öncelik, seçmenin sorunlarını giderecek projeler olmalı.

Tabi bu projeler için önce seçmeni, yani halkı dinlemek gerekir. Seçmen de, “dinledik” demek, oy istemek için değil, gerçekten sorunlara çözüm bulabilmek için dinlenmeli. Seçmeni dinlemelisiniz, kulak vermelisiniz, samimi olarak derdine çare olmaya çalışmalısınız ki, seçmen de daha sonra sizi dinlesin!

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.