Takip Et

Pilot takım mı?

Çok değil 6 Haziran 2012’de, Aydınspor 1923 Yönetim Kurulu ile Çine Madranspor Yönetim Kurulu el sıkışarak, pilot takım anlaşması yapmışlardı. Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Çine Madranspor, Spor Toto 3. Lig’de şampiyonluk hedefleyen Aydınspor 1923’ün pilot takımı olacaktı. Aydınspor 1923’ün A Takım kadrosuna giremeyecek olan gelecek vaat eden genç futbolcular, bir sezonluğuna Çine Madranspor’a verecekti.

Aydınspor 1923 Kulübü Başkan Hulisi Akşit, “Biz kalıcı takım yaratmaya çalışıyoruz. Madranspor’un da hedefi bu olsun. Dışarıdan değil, içerden a takıma futbolcu taşımaya çalışalım. Bu sezon bizde kadroya giremeyecek olan oyuncularımızı, bir sezonluğuna Madranspor’a veririz. Bu vesileyle Çine Madranspor da bir üst lige çıkarsa biz mutlu oluruz. İki kulübe de hayırlı olsun” demişti.

Hemen ardından Çine Madranspor Yönetim Kurulu Üyesi Erol Öz de, “Aydın’da birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Aydınspor 1923, Çine, Kuşadası, Söke, Nazilli olarak bir zincir kurarsak, birbirimizi kucaklarsak, çok başarılı işler yaparız. Kulübümüz geçen sezon 900 Bin TL’ye yakın para harcamış. Dışarıdan yüksek miktarda paralar vererek futbolcu transfer etmektense, kendimiz yetiştirmeliyiz” demişti.

Aradan çok zaman değil, sadece 8 ay geçti. Ama ortada ne pilot takım uygulaması var, ne de pilot takımın başlangıcı olması için en azından Aydınspor 1923’ten, Çine Madranspor’a giden genç bir futbolcu. Bir tarafta dışarıdan transferler devam ederken, bir tarafta ise gelecek vaat eden futbolcular antrenman tecrübesi kazanmaya devam ediyor. 

Hep söyleniyor; “günlük başarılar elde etmek önemli değil, kalıcı başarılar için bir şeyler yapmalıyız” diye, ama o da pilot takım anlaşması gibi lafta kalıyor. İşte bu Aydın futbolunun gerçeği…

Geçmişi o kadar çabuk unutuyoruz ki!

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.