Takip Et

BESYO

Son yıllarda hep göçebe gibi oradan oraya taşınmasıyla gündemdeydi, Aydın Merkez’de mi olmalı, Nazilli’de mi olmalı derken sıkça gündeme gelmiş, eğitim başarısı, eğitim kalitesinden çok göçebeliği ile meşhur olmuştu. 
1997 yılında Germencik’te eğitime başlayan göçebeliği ile meşhur Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), daha sonra İncirliova, Aydın Merkez Kampüs, Nazilli derken yaklaşık iki yıldan bu yana artık Aydın Merkez Kampüs’te eğitim veriyor ve BESYO için yapılan yatırımlara baktığımızda artık Merkez’de kalıcı diyebiliriz. Bu süreçte ADÜ’nün sportif anlamda Türkiye genelinde en başarılı olduğu spor branşı futboldu. Futboldan sonra da öğrencilerin ferdi olarak atletizmde elde ettiği başarılar geliyordu.
Artık geçen yıldan itibaren ADÜ BESYO değişiyor ve gelişiyor diyebiliriz. Çünkü Merkez Kampüs’teki tesis yatırımlarının yanı sıra, yıllardır Milli sporcu kontenjanı olmayan ADÜ BESYO’da geçen yıldan itibaren Milli sporcu kontenjanı açılmaya başladı. Yeni eğitim öğretim yılında da 37 milli sporcu kontenjanı açan ADÜ BESYO, Türkiye’de en fazla Milli sporcunun tercih ettiği üniversitelerin başında geldi ve başarılı Milli sporcuların tercihi oldu. Milli sporcuların ADÜ’yü tercih etmesiyle bu yıl ADÜ Atletizm Takımı ve Güreş Takımı ilk kez üniversiteler arası şampiyonalarda Türkiye Şampiyonu olmuştu. Hafta sonu yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ADÜ BESYO’da okuyan İsmail Balaban başpehlivanlık finalinde mücadele etti. Yine Akdeniz Oyunları’nda ADÜ’lü 6 öğrenci 2 altın ve 2 gümüş madalya alarak, büyük bir başarıya imza attı.
Bu başarılar bir zamanlar adı eğitim yerinin taşınması ve futboldaki başarısıyla anılan Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda bazı şeylerin değiştiğini ve Aydın’ın, ADÜ’nün adının Türkiye’de daha fazla duyulduğunu gösteriyor.
Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde yapımı devam eden BESYO binası ve spor tesislerinin tamamlanması ve Milli sporcu olan öğrenci sayısının artmasına bağlı olarak önümüzdeki yıllarda ADÜ sportif anlamda daha büyük başarılara imza atacaktır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.