Takip Et
  • 27 Ağustos 2013, Salı

Bir yeni sezon daha başlarken…

Futbolda amatör liglerde bir yeni sezonun daha başlamasına sayılı günler kaldı. 15 Eylül’de Aydın ekipleri Çine Madranspor, İncirliova Belediyespor, Didim Belediyespor’un mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig 7. Grup maçları ile başlayacak olan heyecan, 21 Eylül’de Birinci Amatör Küme ve 12 Ekim’de Amatör Süper Lig müsabakaları ile devam edecek.

Bölgesel Amatör Lig’deki takımların ardından Aydın Amatör Süper Lig ve Birinci Amatör Küme’de mücadele edecek olan takımlar da yeni sezon hazırlıklarına yavaş yavaş başlıyor.

Öncelikle Bölgesel Amatör Lig’deki Aydın temsilcilerine bakacak olursak, Çine Madranspor ve Didim Belediyespor’un yaptıkları transferlerle 3. Lig için oldukça iddialı oldukları gözüküyor. 7. Grup zor olsa da, ciddi yatırım yapan Çine Madran ve Didim Belediyespor’un Play-Off’a kalmamaları için hiçbir sebep yok. Bu sezon ilk kez Bölgesel Lig’de mücadele edecek olan İncirliova Belediyespor ise, genç kadrosu ile ligde tutunma mücadelesi verirken, adından da söz ettirmeye çalışacak. Aydın ekipleri arasında en zayıf halka İncirliova gibi gözükse de, İncirliova Belediyespor’un beklenenin üzerinde bir başarı göstereceğini düşünüyorum. Gençlerle başarılı olmayı seven Antrenör Recep Özçelik, “BAL’ın sürpriz takımı olacağız” sözünü gerçekleştirirse bu sürpriz olmaz.

Önemli olan Aydınspor 1923 ve Nazilli Belediyespor’un ardından, en az bir Aydın takımının daha profesyonel lige çıkması.

Transferin hareketli olduğu Amatör Süper Lig’de ise, takımlar kadrolarını yeni yeni oluştururken, zirve mücadelesi için şu anda öne çıkan kulüpler Acarlar Belediyespor, İsabeyli Şırlan, Yıldızgücüspor, Atça Belediyespor ve Bozdoğan oldu. Tabi lig başlamadan önce net bir şey söylemek zor.

Birinci Amatör Küme’de ise, takımların durumları için bir şey demek erken.

Bu sezon öncesi beni en çok sevindiren, futbolcuların geçen yıllardaki kadar kararsız olmaması oldu. Geçtiğimiz yıllarda sezon başı birden fazla kulüple anlaşan çok sayıda futbolcu ile karşılaşabiliyorduk. Bu sezon öncesi, önce bir takımla anlaşıp, daha sonra ayrılarak başka kulüplerle anlaşan futbolcuların çok fazla olmaması sevindirici...

 

***

Geçtiğimiz hafta sonu talihsiz bir şekilde yaşamını yitiren Osmanbükü Spor Kulübü’nün Yöneticisi Bahtiyar Akdeniz’e de Allah’tan rahmet, ailesi ve Osmanbüküspor Camiası’na başsağlığı diliyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.