Takip Et

Yeni fikirler, yeni gelirler


Amatör spor kulüplerinin neredeyse tamamının aylık sabit gelirleri yoktur. Kulüpler genellikle bağışlar, malzeme ve nakit yardımlar, kulüp geceleri ve forma reklamlarının gelirleri ile ayakta durur. Aydın’da İl Özel İdaresi bütçesinden her yıl kulüplere yapılan bin 500 TL civarındaki nakdi yardımlar da, bir transfer ücretinin 750 TL olduğu günümüzde kulüplerin liglere katılım ücretlerini veya bir aylık masraflarını anca karşılar.
Artık son dönemde kulüp yöneticileri, kulüplerine gelir elde etmek için farklı çalışmalara başvurmaya başladı.
Önceki yılbaşında Köprülü Spor Kulübü, klasik bir kulüp gecesi düzenlemek yerine ailelere yönelik yılbaşı gecesi düzenleyerek, Yıldız Spor Kulübü geçtiğimiz ay Kadınlar Matinesi düzenleyerek Aydın spor tarihinde ilkleri gerçekleştirmişlerdi. İki farklı organizasyonda da hem spor kulüpleri gelir elde etmiş, hem bayanlar da amatör sporun içine çekilmeye çalışılmıştı.
Bunların bir yenisine daha geçtiğimiz Pazar günü Adnan Menderes Stadı’nda şahit olduk. Aydın’da altyapıya verdiği önemle bilinen Yıldız Spor Kulübü, gelir elde etmek için Adnan Menderes Stadı’nda kermes düzenleyen ilk spor kulübü olurken, belki de Aydın’da ilk kez kermes düzenleyen kulüp de oldu. Yıldızspor Yönetim Kurulu’nu bu çalışmasından dolayı kutluyorum. Çünkü kermes için seçilen yer, gün ve zaman bir spor kulübü için en doğru seçimlerdi. Adnan Menderes Stadı’nın Aydınspor 1923 maçı nedeniyle en yoğun olduğu günde düzenlenen kermes sayesinde, Adnan Menderes Stadı’na maç izlemek için gelen sporseverler, amatör spor kulübüne de katkı sağlamış, Yıldızspor da sporu seven kişilerden gelir elde etmiş oldu.
Bundan sonra Aydınspor 1923’ün iç sahada oynadığı maçlarda Adnan Menderes Stadı’nda her hafta farklı bir amatör spor kulübü kermes düzenleyerek gelir sağlasa kötü mü olur?
Aydın’ın ve Aydın sporunun yeniliklere, yeni fikir ve düşüncelere ihtiyacı var. Bu tip yeni ve farklı çalışmalar, spor kulübü yöneticilerinin yaptıkları işi ne kadar önemsediklerini de gösteriyor. Dilerim, önümüzdeki günlerde yeni çalışmalar yapan spor kulüplerinin sayısı giderek artar.
Ayrıca, geçtiğimiz yıl 18 Ocak’ta yaşamını yitiren, Aydın sporuna uzun yıllar hizmet eden Yıldız Spor Kulübü’nün merhum Başkanı Kenan Duman’ı rahmetle anıyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.