Takip Et

Bir şampiyon eksik

Kim şampiyon olacak, kim düşecek derken Aydın Futbol Amatör Küme’de bir heyecan daha sona erdi. Tabi 2. Grup’taki bir şampiyon eksik…


Birinci Amatör Küme’de gruplarda şampiyonluk heyecanının son haftalara kadar sürdüğü sezonun sonunda 1. Grup’ta Nazilli Sanayispor, 3. Grup’ta Yılmazspor, 4. Grup’ta Uyanspor şampiyon olarak Amatör Süper Lig’e yükselirken, 2. Grup şampiyonu, aynı puana sahip Koçarlı Belediyespor ile Davutlar Belediyespor arasında oynanacak Play-Off maçı belirleyecek. Amatör Süper Lig’e yükselen takımları başarılarından dolayı, şampiyonluğu az farkla kaçıran ekipleri de mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Amatör Süper Lig’e yükselen takımları, şartları daha zor bir lig bekliyor.

Bu sezon Birinci Amatör Küme’ye bakacak olursak;
Nazilli ekiplerinin yer aldığı 1. Grup’ta rakiplerinden kopan Nazilli Sanayispor ile Karacasuspor’un şampiyonluk yarışında gülen Sanayispor oldu. Amatör Süper Lig’e bir Nazilli ekibi daha dahil oldu.

Şampiyonluk yarışının en çekişmeli yaşandığı 2. Grup’ta ender görülen bir şampiyonluk mücadelesine şahit olduk. Yıllar sonra Aydın Birinci Amatör Küme’de ligi aynı puan ve ikili averajları eşit olan Davutlar Belediyespor ile Koçarlı Belediyespor’un aralarında yapacakları tek maç sonucu şampiyon belli olacak. Davutlar Belediyespor uzatma dakikalarında yediği golle şampiyonluğu kaçırırken, geçen hafta rakibine yenilerek umutlarını azaltan Koçarlı Belediyespor’a son hafta şampiyonluk için piyango vurdu. Bakalım bu heyecanlı yarışın sonunda Amatör Süper Lig’e yükselen kim olacak.

İki ekibin son haftaya kadar süren zirve mücadelesi verdiği 3. Grup’ta, şampiyonluk maçı sonrası Amatör Süper Lig bileti Yılmazspor, dört yıldır şampiyonluğu kaçıran Yılmazspor’un oldu. Yılmazspor’un başarısı Amatör Süper Lig’de Aydın Merkez’in prestiji açısından önemli. Köşklü sporculardan kurulu kadrosu ve transfer yapmadığı sezonda son haftaya kadar şampiyonluk mücadelesi veren Köşk Belediyespor’un da başarısı takdir edilmeli.

Şampiyonluğunu en erken ilan eden 4. Grup lideri Uyanspor, çoğu Çineli futbolculardan oluşan kadrosu ile Amatör Süper Lig’e yükselerek, Çine futbolu adına bir eksiği giderdi.
Bölgesel Amatör Lig’de Aydın’ı temsil eden Çine’nin artık Amatör Süper Lig’de de bir takımı olacak.

Bu grupta son hafta aynı puana sahip Mevlanaspor ile Astaşspor arasında oynanan kümede kalma maçı, “işte futbol bu” dedirtti. Antrenman yapmadan maçlara çıkan Mevlanaspor Birinci Amatör’de kalırken, sezon başından bu yana genç kadrosu ile düzenli olarak antrenman yapan Astaşspor İkinci Amatör’e düştü.

Amacı gençleri Türk futboluna kazandırmak olan Astaşspor için, 1. Amatör veya 2. Amatör’de mücadele etmenin çok şey değiştireceğini düşünmüyorum.

Tabi bu sezon da transferler yaparak, paralar harcayarak, şampiyonluk hedefiyle lige başlayan, ancak hedeflerine ulaşamayan takımlar oldu. Artık o takımlar için şapkaları öne koyup düşünme vakti.

Düşmek, şampiyon olmak elbette önemli, ancak yapılan işin amatör spor olduğunu unutmayalım!

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.