Takip Et
  • 15 Mart 2014, Cumartesi

Seçimin galibi belli!

30 Mart Yerel Seçimleri’ne iki hafta kadar bir süre kaldı. Başkan ve belediye meclis üyesi adayları yoğun bir şekilde, ‘seçim gününe kadar ne kadar çok kişinin elini sıkabiliriz, ne kadar çok kişiye ulaşabiliriz’ diye durmak bilmeden gece gündüz çalışmalarına devam ediyor.

Tabi bu süreçte yapılan seçim sohbetlerinde her partinin temsilcileri çalışmaların kendileri açısından iyi gittiğini ve seçimi alacaklarını belirtiyor.

Her geçen gün gerek Türkiye, gerekse Aydın ile ilgili yeni yeni anket sonuçları da ortaya atılıyor. Bu anketlere bakıldığında, seçimin galibi aslında belli. Özellikle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri için yapıldığı söylenen anketlerin ortaya çıkan sonuçlarına baktığınızda birinde CHP’li Özlem Çerçioğlu açık ara önde, diğerinde MHP’li Ali Uzunırmak, bir diğerinde de AK Partili Mustafa Savaş önde. Yani her anketin sonucu farklı, her ankete göre seçimin şimdiden galibi belli.

Böyle sonuçların çıktığı bir ortamda gündeme gelen anket sonuçlarına çok da itibar etmemek gerekir. Açıkçası benim, ailemdekilerin veya çevremdekilerin 30 Mart hakkındaki düşüncelerinin yer almadığı anket, doğru muhtemel sonucu veren bir anket değildir.

Diğer taraftan Didim’den Buharkent’e kadar 752 bin seçmenin bulunduğu Aydın’da, köylerdeki vatandaşların da Büyükşehir Belediyesi için oy kullanacağı 30 Mart Yerel Seçimleri için 500 kişi veya 3 bin, 5 bin kişi ile yapılan anketler ne derece seçimler için muhtemelen durumu gösterir bunun kararını siz verin.

Bu yüzden benim için gerçek anket, seçim sonucudur. Seçimin galibini söylemek için gerçek anketin sonuçlarını, 30 Mart’ı beklemek gerek.

Herkese iyi hafta sonları, el sıkanınız, el öpeniniz çok olsun, ama samimi olsun…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.