Takip Et
  • 29 Mart 2014, Cumartesi

Gerçek ve geçerli anket

Günlerdir merak edilen, ‘seçimi kim kazanacak?’ sorusunun gerçek cevabını bulacağı gün geldi, çattı. 30 Mart Yerel Seçimleri için, özellikle son iki ayda yoğunlaşan seçim çalışmalarında son düzlüğün de sonuna gelindi, foto finiş yarın.

Pazartesi gününden itibaren kimsenin resmiyette bir köyü kalmayacak, kimse köylülerle bir araya gelemeyecek, ‘Köylülerimiz’ diye hitap edemeyecek. Köylerin mahalle dönüşecek olmasıyla, ‘köylüler’ yerine ‘mahalle halkı’ denilecek. Bu sürece alışmak nasıl olacak, yaşayıp göreceğiz.

Böylesine tarihi bir günde, bir değişim yaşayacak Aydın’ın belki de geleceğine yön verecek ilk büyükşehir belediye başkanını ve ilçe belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçeceğiz. Bu yüzden iyi düşünüp, Aydın’a en iyi hizmeti yapacak adayları seçmek gerek.

Artık çoğu kişinin kafasında oy vereceği partiler, adaylar belli. Kimisi ideolojisine göre oy verecek, kimisi bugüne kadar aldığı hizmetler ve projelere bakarak oy verecek, kimisi adayın duruşuna, kimisi partinin şarkısına, kimisi partinin logosuna, kimisi liderine, kimisi de güzelliğine, yakışıklılığına, karizmasına göre adaylara oy verecek.

Bugüne kadar yarın ki seçimler için herkesin bir tahmini, düşüncesi öngörüsü vardı. Her gün, sonucu birbirinden farklı onlarca sözde anket sosyal medyaya düşüyordu. Kimisinde CHP adayı Özlem Çerçioğlu, kimisinde AK Parti adayı Mustafa Savaş, kimisinde de MHP’li Ali Uzunırmak öndeydi.

Tabi bu seçimi, önceki seçimlerden ayıran en büyük özellik Büyükşehir olacak Aydın’da, 753 bin kişinin ilk kez Büyükşehir için oy kullanacak olması.

Gerçek ve geçerli anket günü yarın. Kimin yüzde kaç alacağını, kaç oy farkla seçimi kazanacağını yarın gece saatlerinde öğreneceğiz. Sonuçta herkesin Aydın’a hizmet etmek için aday olduğu seçimde en doğru kararı yarın Aydınlılar verecek. Sandıktan çıkacak her türlü sonuca da saygı duymak gerekir.

Tabi bu seçim sonunda yaşanacak sevinçlerin geçmiş seçimlere göre farklı olacak. İlçede kazanan parti, büyükşehirde kazanamazsa o ilçede buruk sevinçler yaşanacak. Aynı ilçede iki farklı parti sevinç yaşayabilecek.

Bakalım 30 Mart gecesi kimler sevinecek, kimler üzülecek, 31 Mart sabahı güneş hangi ilçeler için başka doğacak… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.