Takip Et

Projeler ve vaatler

Yerel Seçimlerin arefesinde bir Kurban Bayramı geçireceğiz. Şunun şurasında seçimlere 6 aydan daha az bir süre kalırken, her geçen gün Aydın’da seçim atmosferi biraz daha hareketleniyor. Aydın’ı ve ilçelerini yönetmeye talip olan siyasiler projelerini, seçildikleri takdirde yapacakları ile ilgili çalışmaları, vaatleri açıklıyor.

Bunların içinde Aydın’ı halk ile birlikte, sivil toplum örgütleri ile birlikte yönetmek de var, Aydın ile Umurlu’yu bir bulvar ile birleştirme, motor sporları pisti yapıma, turizmi canlandırma, Aydın Merkez’e yeni kampüsler yapma gibi birçok proje ve vaat var.

Şimdiye kadar en fazla proje açıklayan, bugün AK Parti’den Efeler Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıklayacak olan Aydın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu. Özellikle sosyal medyada çok aktif olan Aksu, neredeyse her gün bir yeni proje açıklıyor. Bundan sonraki süreçte de partilerin adayları kesinleşmeye başlayınca, her aday yeni ve farklı projeler açıklayıp, vaatler verecek. Seçim beyannameleri açıklanacak. Belki de, bir aday başka bir adaya, “Açıkladığı proje benim projemdi” diyecek.

Şüphesiz bu bayramda Aydın’ı ve ilçelerini yönetmeye talip olan isimler, bu isimlerin vaatleri, projeleri, bu zamana kadar açıkladıkları da konuşulacak. Henüz bu isimler arasına katılamayıp, katılma ihtimali bulunanlar da değerlendirilecek.

Bugüne kadar Aydın ve Aydınlılar için açıklanan, ancak gerçekleştirilemeyen birçok proje ve vaatler var. Şunu unutmayalım ki, önemli olan Aydın’a nelerin yapıldığı, kazandırıldığıdır. Gerçekleştirilen bir proje, sadece açıklamakla kalan onlarca projeden daha değerli ve önemlidir.

Aydın’ın üretilen projeden çok, gerçekleştirilen projeye, projeler üretenden çok, projeleri hayata geçiren yöneticilere, başkanlara ihtiyacı var.

Daha çok açıkladıklarınızla değil, yaptıklarınız, gerçekleştirdiklerinizle anılırsınız...

 

***

 

Aydın’a geldiği günden bu yana önemli konular hakkında hatırlatmalar yapan Vali Erol Ayyıldız’ın yerel gazeteler için yaptığı çalışmaya değinmeden geçemeyeceğim. Aydın’da günlük yayınlanan yerel gazetelerin kahvehanelerde okunmasını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı Genelgesi’ni hatırlatan Vali Ayyıldız’a teşekkür ediyorum.

 

***

 

Geçen haftaki yazımda Atatürk Bulvarı’nın bir kısmının asfaltlanmasından bahsederken, özellikle en yoğun olan ve ağır tonajlı kamyonların kullanıldığı, bir kısmı bozuk olan Çevre Bulvarı’na dikkat çekmiştim. Yazıyı yazdığım günlerde Çevre Bulvarı’nın Aydın Muğla Karayolu ile Çeştepe kavşağı arasında asfalt yenileme çalışmaları başlamış. Demek ki, teşhis doğruymuş.

Fakat, Çevre Bulvarı’ndaki asfalt yenileme çalışmaları sadece mevcut çalışma yapılan bölge ile sınırlı kalmamalı.

 

***

 

Projelerin, vaatlerin konuşulduğu değil, daha çok gerçekleştirildiği nice bayramlar geçirmek ümidiyle, Kurban Bayramınızı kutlar, sağlıklı ve güzel bir bayram geçirmenizi dilerim.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.