Takip Et

Başarının adı İsabeyli

Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bunu, İsabeyli Şırlanspor Kız Beyzbol Takımı bir kez daha gösterdi. Son 4 yılda İsabeyli, kızlarda basketbolda ve beyzbolda bir başarı istikrarı yakaladı.

Bugüne kadar futbolun egemen olduğu İsabeyli’de 4 yıl kadar önce kızlarda salon sporları devri başlamıştı. Basketbolda İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim’in desteği, Antrenör Orhan Atalay’ın çabaları ile kız basketbol takımları kurulmuştu. Aydın’da birçok kulüp tek takım ile küçük, yıldız kız basketbol liglerine katılırken, bir belde takımı olan İsabeyli Şırlanspor ikişer takımla liglere katılıyordu. Bu ekibe önceki yıl bir basketbol sevdalısı olan Taner Karataş da dahil olurken, İsabeyli potansiyeli kaldıracak bir spor salonuna da kavuştu. Bunlar yaşanırken, İsabeylili kız basketbolcular hem kulüp, hem de okullar arası müsabakalarda önce il dereceleri, sonra da Türkiye Şampiyonası gruplarında başarılar elde etti.

 

İsabeyli’deki bu başarı sadece basketbol ile sınırlı kalmadı. Bildiğim kadarıyla Aydın’da bugüne kadar bir takımın dahi kurulmadığı, il temsilcisinin dahi olmadığı bir spor branşı olan beyzbolda, ilk takım iki yıl önce İsabeyli’de kızlardan kurulmuştu. İki yıldır Türkiye ikincisi olan İsabeylili kız beyzbolcular, geçtiğimiz hafta 14-16 Yaş Türkiye Beyzbol Softbol Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olarak tarihi bir başarı elde etti. Beyzbolda Türkiye Şampiyonu olan ilk Aydın takımı oldular. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. Bir beldedeki kız sporcularla basketbol ve beyzbolda elde edilen bu başarılar, ciddi bir şekilde istikrarlı çalışmanın karşılığı. İstikrarlı bir şekilde çalıştıktan sonra, küçük de olsa bir destekle başarı kendiliğinden gelecektir. İsabeyli Şırlanspor bence bunun en güzel örneği.

 

Bu tarihi başarının ardından İsabeyli Şırlanspor Beyzbol Takımı Antrenörü Orhan Atalay’ın tebrik etmek, kutlamak için kendilerini hiçbir yetkilinin aramadığından dolayı dertli olduğunu öğrendim. Aydın’da il temsilcisinin bile olmadığı bir branşta bunun yaşanması çok normal.

Tabi aslında kutlamaktan da önemlisi, bu başarıların devamının gelmesi için beyzbolculara gerekli desteğin verilmesi. Bugün Türkiye’deki 32 takımı geride bırakarak Türkiye Şampiyonu olan kızların, ileride çok daha büyük başarılara imza atmaması, Aydın’ın adını Türkiye’ye hatta Avrupa’ya duyurmaması için hiçbir sebep yok. Yeter ki destek ve ilgi olsun… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.