Takip Et
  • 25 Aralık 2017, Pazartesi

TÜRKİYE'NİN TALİHSİZLİĞİ

Cumhuriyet halk partisinin önemli bir ismi, grup başkan vekili Engin Altay'ın söylediğine bakar msınız! AK Parti hükümetine, bu hükümet dünyanın en iyi işini de yapsa alkışlayacak değiliz. Milletin bize verdiği görev bu kardeşim buyuruyor. Bu zatın sözlerini TV ekranlarından bütün Türkiye izledi. Şekilde görüldüğü gibi ana muhalefet bu kafalar tarafından yönetiliyor. Haydi, ülke içerisinde iyi yapılana da kötü yapılana da karşısınız anladık, bari devletimizin dışarıya karşı ilişkilerinde ülkemizin ve milletimizin yanında durun. Ama ne gezer! Görünen o ki hükümetin ve Sn. Cumhurbaşkanımızın kaybetmesi adına ülkenin kaybetmesine sevinen bir ana muhalefetimiz var.

 

Sevgili dostlar! Türkiye’mizin talihsizliği iyi ya da kötü her şeye karşı olan bir ana muhalefet sahibi olmasıdır. Oysa doğru olan muhalefetin görevi her şeye karşı olmak değil, iyi şeylere destek olmak, iyi görmediği şeylerde de hükümetleri uyarmak ve doğruyu göstermek gibi bir görevi vardır muhalefetin.

 

Hani bir söz vardır yalancının evi yanmış kimse inanmamış denir. Adamın biri ikide bir yangın var evim yanıyor diye bağırıyormuş ahali bıkmış. Bir gün gerçekten adamın evinde yangın çıkar, yangın var evim yanıyor diye bağırır ancak kimse inanmaz ve adamın evi yanar kül olur. Bizim ana muhalefette her şeye karşı çıktığı hükümet icralarında iyi kötü her şeyi eleştirdiği için hükümetlerde haklı olarak bu ana muhalefeti ciddiye almıyor. Oysa demokrasilerde muhalefet, bilhassa ana muhalefet çok önemlidir. İktidar her rejimde vardır ancak muhalefet demokrasilerde vardır. İktidarın iyi yaptıklarını destekleyen, yanlışlarını da uyarıp doğrusunu gösteren, iktidarın yanlış yapmasını önleyen muhalefete ihtiyacımız vardır. Böylece muhalefetin iktidara yol göstermek gibi bir görevi de vardır. Ancak bizim ana muhalefet bu görevin idrakinde değildir vesselam.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.