Takip Et
  • 23 Ekim 2015, Cuma

CHP ve marjınal sol

Geçmişte CHP’lilerin İstanbul’da çarşaflı kadınlara parti rozeti takıp, Adana’da CHP’Lİ bayanların çarşaf yırtıp çiğnediklerine şahit olmuştuk.

Anlaşılıyor ki CHP kafası ve zihniyeti hiç değişmemiş. Geçtiğimiz günlerde Didim İlçemizde CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Bülent Tezcan’ın katılımı ile gerçekleştirilen seçim bürosu açılışında bir grup partilinin, yerel bir gazetede görev yapan başörtülü Canan isimli kadın gazetecinin çantasında bomba olabileceği iddiasıyla, çantasının aranmak istenmesini ve partililerin kadın gazeteciye sen canlı bomba mısın çantana bakacağız dediğini ve kadın gazetecinin tartaklandığını gazetelerden okuduk. Bir kadın gazetecinin başörtülü olmasından dolayı, mobinge maruz kalması demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini dilinden düşürmeyen CHP’liler için bir utanç vesikasından başka bir şey değildir. Bu kafayla, bu mantıkla CHP iktidar olmak için çok bekler. CHP’li dostlarımız milletimizden destek isterken milletimizin değerlerine saygı göstermeyi öğrenmedikçe, milletimizden destek bulamayacaklarını öğrenmelidirler.

Ankara garı önünde patlayan bomba ile ölen bir HDP’linin cenazesi için Marmaray’ın Kadıköy ayrılık çeşmesi durağında toplanan bir grubun, bu sırada çocuğu ile birlikte üst geçitten inerek Marmaray’a ulaşmaya çalışan başörtülü bir kadına şiddet uygulaması ve bu sol grubun linç etmeye çalıştığı kadının, bazı duyarlı vatandaşlar tarafından kurtarılmış olmasını, yine kaldırımda yürüyen kalabalığın arasında kalan ve kovalanan başka bir kadının ise İbrahimağa Camii’ne sığınarak canını zor kurtarması, bazı vatandaşlar tarafından kadının camiden çıkarılarak bir arabaya bindirilip oradan uzaklaştırılmasını okuyoruz.

Sevgili dostlar maalesef Türk solunun iyice marjinalleşmeye doğru gittiğini görüyoruz. Görünen o ki CHP’nin marjinal grupların etkisi altına girmeye başlamıştır. Bildiğiniz gibi bazı marjinal grupların gösterilerinde CHP’nin flaş isimlerinden bazılarının grubun önünde yürüyüp hatta TOMA’nın üzerine tırmanması bile CHP’nin marjinal solun etkisi altına girmeye başladığının işaretidir. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun HDP genel eş genel başkanlarını ziyaretinin ardından, terör örgütü PKK’ ya tek kelime etmemesine bakınca, CHP’nin marjinal sol gruplar ve HDP ile bir ittifaka doğru gittiğini, iktidar olabilmek için bir taraftan paralel yapı ile kuzu sarması olurken, bir taraftan marjinal solun ve HDP’nin etkisi altında kaldığını maalesef görüyoruz.

Milletin değerleri ile barışık olmayanların kuru derenin kurbağaları olmaktan öteye geçemeyecekleri unutulmamalıdır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.