Takip Et
  • 9 Ağustos 2017, Çarşamba

SU HAYATTIR

Bildiğiniz gibi su hayattır ve susuz bir hayat düşünülemez. Allah kimseyi susuz bırakmasın, susuzlukla terbiye etmesin. Şu yazın sıcak günlerinde, sıcaktan bunaldığınız, terleyip evinize geldiğiniz zaman bir duş alır kendinize gelirsiniz. Sabah kalkıp bir duş alır uyku mahmurluğundan kurtulur, güne zinde başlarsınız. Ancak bundan sonra insanların gönül rahatlığı ile duş alması su kullanması biraz zor olacağa benziyor. Aydın Büyükşehir, artık insanımızın en önemli ihtiyacı olan suyu nasıl olsa mecburen kullanacaklar diye, gelir kapısı haline dönüştürmüş durumda. Suyun sosyal bir ihtiyaç olduğunu unutan Büyükşehir'e el insaf demekten başka bir şey yapamıyoruz. İnsanlar bir metreküp su için yaklaşık altı lira ödüyor. Halka rağmen halktan yana halk için halkı kazıklayan bir Büyükşehir.

Sevgili dostlar etrafınızda mutlaka bir inşaat vardır! Hele müteahhitler tarafından yapılan inşaatlarda betonların sulandığını gören var mı? İnanın ben görmedim. Ne kadar nitelikli hazır beton kullanılırsa kullanılsın, bir deprem anında sulanmamış betonların faciaya sebep olacağını uzmanları söylüyor. Müteahhitlere betonların neden sulanmadığı sorulunca, inşaat suyunun metreküpünün kaç para olduğunu biliyor musun, bir metreküp su on lira diyor. Anlaşılıyor ki, inşaat suları gerekirse sübvanse edilerek, inşaat betonlarının sulanması teşvik edilmeli, sulanmaları sağlanmalıdır. Netice olarak büyükşehire seslenmek istiyorum! Biraz insaf eden de, su ücretlerini makul seviyede tutup, insanlarımızın gönül rahatlığı ile temizliğini yapmasına yardımcı olun. Unutmayın ki, her işin başı sağlık, sağlığın başı da temizliktir. Evin babası su faturasını eline alınca cinnet geçirip evin hanımını üzmesin, evin hanımı da, fatura korkusu ile yapacağı temizlikten geri kalmasın.

Büyükşehir'e İsabeyli sakinleri kızgın! Suların çok sık ve uzun süre kesildiği, yaz gününde mağdur olduklarını söylüyorlar ve su fabrikasına su temin etmek için mi biz susuz bırakılıyoruz diyorlar, Büyükşehire duyurulur. ASKİ'den bilgi almak istedim defalarca aramama rağmen genel müdürle görüştürülmedim, daire başkanı da bilgi vermeye yetkili değilim, memurum dedi. Bilgi almak için muhatap bulamadım. Vatandaş kimden bilgi alabilir ki? 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.